Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 15 hónapos babának hogyan...

15 hónapos babának hogyan adjam a paradicsomot?

Figyelt kérdés
Eddig csak üveges bébiétel formában kapta. Most adnék neki "rendes" paradicsomot is. 15 hónaposnak hogyan készítsem el? Ugyanúgy meg kell főzni, hámozni és kimagozni?

okt. 24. 21:43
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

5ös vagyok.. Soha nem magoztam ki neki, de nemis mutatott soha alergiara utaló jeleket. Néha a szája körül picit kipattog, de az a paradicsom savassága miatt van inkább.

Az ubit megpucolom és felkockázom.

Én tojás rántottához, virsli mellé, bundáskenyér,vajas felvágottas kenyér mellé adom az ubit és a paradicsomot is :)

okt. 25. 15:57
 12/12 anonim ***** válasza:

Minden allergent 1 eves korig javallott bevezetni. Bar letezik aki allergias a paradicsomra (de nem a mag allergizal hanem a kis szorocskes maghaz) - de altalaban csak a magas hisztamintartalma miatt pirositja ki a babak szajar korai idoszakban (6-10 ho kozott), illetve ha tul sokat esznek okozhat hasmenest.

Kesoi allergenbevezetes (amennyiben nincs felmenok kozott) megnovelheti az allergias reakcio valoszinuseget illetve annak sulyossagat.

15 honapos kisgyerek (bizonyos modositasokkal 6 honapos kortol is) eheti ugyanazt amit szulei: kivetelt kepez a nyers hus, nem pasztorizalt tejtermek, alkoholos etel, hozzadott cukor vagy edesitoszer, tartositoszer, izfokozo illetve feldolgozott, mirelit elelmiszer.

okt. 28. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!