15 hónapos babának hogyan adjam a paradicsomot?
5ös vagyok.. Soha nem magoztam ki neki, de nemis mutatott soha alergiara utaló jeleket. Néha a szája körül picit kipattog, de az a paradicsom savassága miatt van inkább.
Az ubit megpucolom és felkockázom.
Én tojás rántottához, virsli mellé, bundáskenyér,vajas felvágottas kenyér mellé adom az ubit és a paradicsomot is :)
Minden allergent 1 eves korig javallott bevezetni. Bar letezik aki allergias a paradicsomra (de nem a mag allergizal hanem a kis szorocskes maghaz) - de altalaban csak a magas hisztamintartalma miatt pirositja ki a babak szajar korai idoszakban (6-10 ho kozott), illetve ha tul sokat esznek okozhat hasmenest.
Kesoi allergenbevezetes (amennyiben nincs felmenok kozott) megnovelheti az allergias reakcio valoszinuseget illetve annak sulyossagat.
15 honapos kisgyerek (bizonyos modositasokkal 6 honapos kortol is) eheti ugyanazt amit szulei: kivetelt kepez a nyers hus, nem pasztorizalt tejtermek, alkoholos etel, hozzadott cukor vagy edesitoszer, tartositoszer, izfokozo illetve feldolgozott, mirelit elelmiszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!