Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 15 hónapos babának hogyan...

15 hónapos babának hogyan adjam a paradicsomot?

Figyelt kérdés
Eddig csak üveges bébiétel formában kapta. Most adnék neki "rendes" paradicsomot is. 15 hónaposnak hogyan készítsem el? Ugyanúgy meg kell főzni, hámozni és kimagozni?

okt. 24. 21:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

15 hónaposan én már adtam nyersen.

Koktél paradicsomot felkarikázva.

okt. 24. 21:53
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Én adtam volna nyersen, de nem nagyon akarta megkóstolni sem.

Tésztára, rizsre, bulgurra stb. viszont imádta (és máig is imádja) a natúr paradicsompürét.

Annyi, hogy épp csak addig főzzük, míg le lehet húzni a héját, mert a főtt paradicsomtól nagyon kipirosodott a popsija. Szerintem elsőre te is légy óvatos vele, nehogy úgy járjatok, mint mi :)

okt. 24. 22:10
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Megmosod, elvagod es elerakod
okt. 24. 22:38
 4/12 anonim ***** válasza:
69%

Már 9 hónaposan adtam neki nyersen, annyi, hogy meleg vízbe beleáztattam, hogy a héját le tudjam húzni. 15 hónaposnak már adnám héjastul. 1 éves kortól a kicsi gömbölyű dolgokon kívül (egész mogyoró, egész áfonya, szőlőszem..) már ehetnek mindent.

Amúgy Bolognait is csináltam neki már korábban paradicsom püréből.

okt. 24. 22:39
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
9 hónaposan már énis adtam héjastól is... Most 14 hónapos, már megkell hámoznom, mert köpködi ki a héját 🤣🤣 de elvágom félbe, a felet is félbe, és azt szeletelem kis darabokra. Imádja. + most az uborka is nagy sláger 😊
okt. 25. 00:06
 6/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat :)

2-es: natúr paradicsompüré az a boltban kapható dobozos? Vagy Te főzöd meg és passzírozod le a parit? :)

5-ös: magokkal együtt kapja? Az uborkát meghámozod? Milyen ételekhez kapja ezeket? Bocsi a sok kérdésért :D

okt. 25. 07:23
 7/12 anonim ***** válasza:

2-es vagyok, házi paradicsompürét kap. Azért írtam, hogy csak addig van a forrásban lévő vízben, míg megreped a héja és lehúzható, utána szitán átpaszírozzuk (vagy mostanában néha turmixoljuk, mert kb. havonta kellett venni új szitát 😀).

Szerencsére azóta már eszi nyersen is, de elég nehezen szánta rá magát a kóstolásra, pont egy nyaraláson jutott eszébe 😊

okt. 25. 07:49
 8/12 anonim ***** válasza:
7 hónapos kora óta egészben kapja a megmosott paradicsomot. Amíg nem volt foga, addig az apja picit belekezdett segítségnek, amióta van, azóta csak megkapja. (Nem koktélparadicsomot a fulladásveszély miatt, hanem a rendes nagyot.)
okt. 25. 11:37
 9/12 anonim ***** válasza:
megkérdezhetem, hogy miért gondolod, hogy ki kéne magozni?
okt. 25. 13:31
 10/12 A kérdező kommentje:
#9: úgy tudom, hogy a paradicsommag erős allergénnek számít. Ezért kérdeztem, hogy ki kell-e magozni.
okt. 25. 14:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!