15 hónapos babának hogyan adjam a paradicsomot?
15 hónaposan én már adtam nyersen.
Koktél paradicsomot felkarikázva.
Én adtam volna nyersen, de nem nagyon akarta megkóstolni sem.
Tésztára, rizsre, bulgurra stb. viszont imádta (és máig is imádja) a natúr paradicsompürét.
Annyi, hogy épp csak addig főzzük, míg le lehet húzni a héját, mert a főtt paradicsomtól nagyon kipirosodott a popsija. Szerintem elsőre te is légy óvatos vele, nehogy úgy járjatok, mint mi :)
Már 9 hónaposan adtam neki nyersen, annyi, hogy meleg vízbe beleáztattam, hogy a héját le tudjam húzni. 15 hónaposnak már adnám héjastul. 1 éves kortól a kicsi gömbölyű dolgokon kívül (egész mogyoró, egész áfonya, szőlőszem..) már ehetnek mindent.
Amúgy Bolognait is csináltam neki már korábban paradicsom püréből.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat :)
2-es: natúr paradicsompüré az a boltban kapható dobozos? Vagy Te főzöd meg és passzírozod le a parit? :)
5-ös: magokkal együtt kapja? Az uborkát meghámozod? Milyen ételekhez kapja ezeket? Bocsi a sok kérdésért :D
2-es vagyok, házi paradicsompürét kap. Azért írtam, hogy csak addig van a forrásban lévő vízben, míg megreped a héja és lehúzható, utána szitán átpaszírozzuk (vagy mostanában néha turmixoljuk, mert kb. havonta kellett venni új szitát 😀).
Szerencsére azóta már eszi nyersen is, de elég nehezen szánta rá magát a kóstolásra, pont egy nyaraláson jutott eszébe 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!