Miből és hogyan készítetek tésztás ételt a babátoknak? Írnátok pár ötletet?
Hat, mindenfele tesztabol, szimplan csak utolag kessel picit felvagtam neki kisebb darabokra :D
8 honapos koraban tertunk at darabosra, onnantol kapta. De pl a spagettit csak 3-ba tortem fozes elott, az ugy siman jo volt.
Milanoi, spenotos csirkes teszta, lasagne. Most ezek jutnak eszembe, de millio recept van. En 1 ev alatt csak annyira figyeltem, hogy ne kapjon tul fuszeres kajat es a sot azt kihagytam. Egyebkent mindent evett 6 honapos kortol.
Mi kiskagyló tésztát szeretünk leginkább főzni a fiamnak, és ahhoz valami "szottyot":
kedvence, mikor brokkolit vagy cukkinit főztem meg tejszínnel (fokhagymásan), ehhez meg vagy csirkehúst kapott, vagy darálthúst főztem bele, esetleg ha sikerült kapni jó minőségű sonkát, akkor azt (de hús nélkül is nagyon szerette).
A bolognait meg spagettivel ette ő is, de kisebbre kellett vágni, mint a miénket. (A bolognait amúgy át kellett variálnom, vízben főztem össze a fűszerekkel, és csak a legvégén forraltam picit össze a paradicsommal is, mert ha tovább főztem a parit, akkor kicsípte a fenekét a sav miatt).
De a nyersen átpaszírozott paradicsomot is imádja, akár tésztával, akár rizzsel, akár bulgurral stb. :)
Lidl figurás Bio tészta (mindig más minta van, most talán halloween van még, de mindjárt jön a kárácsonyi)
Én csinálok pl sütőtökös szószt is. Sütőtököt botmixerrel pürésítem, egy kis tejfölt teszek bele, hogy krémesebb legyen és mehet a tésztára.
Vagy a védőnő mondta, hogy a kisebb korosztálynak való bébiételt is lehet nyugodtan tésztára tenni. Pl Rossmannban van hal+répa+krumplis 5 hónaposnak való, a 11 hónaposomnak azt fogom tésztára tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!