Mikor tudtatok étkezéseket kiváltani? És milyen sorrendben?
Nem az 1980 as evekben vagyunk, fejlodjel a korral.
2024 van, mar reges reg nincs ez az etkezes kivaltas baromsag.
6 honapos kortol minden adhato kiveve mez, anyatej pedig min. 2 eves korig javasolt, de minel
Tovabb, annal jobb.
Csinald Ahogy ő igényli, ne úgy mint valami 1980-as magyar könyv megírta kommunizmus idején.
Annyit eszik amennyit akar, ha utána szopizni akkor akar akkor hagyjad, csak jot tesz neki.
Neki ez lehet olyan mint amikor te megiszol egy pohár üdítőt evés után. Nem kell rástresszelni.
Mindkettő az első alkalommal megevett 1 majdnem egy üveg sütőtök pürét.
Onnantól kezdve bármikor ettek mennyiséget
6 hónapos korában kezdtem kóstoltatni ebéd idöben pürékkel. De utálta a házi és bolti pempőket egyaránt. Ellenben mindig belekontárkodott a mi, szilárd ételeinkbe.
Ezért 6,5 hónapos korában kapott falatkákra vágott vajas kenyeret sonkával reggelire, majd ebédre nehány kanál levest, zöldségekkel, estére pár falat kenyeret felvágottal.
Másnap a tükörtojás sárgáját mártogattam neki kenyér falatkákkal, uborkával.
S minden alkalommal amikor mi ettünk, ő is kapott belőle.
Sosem volt hasfájós, sosem hányt ki semmit.
8 hónapos korától mondhattam, hogy mennyiségeket evett.
Persze ezek mellett anyatejes volt, de 15 hónapos korában elhagyta.
“1 éves korig az anyatej a fő táplálék, szóval nem az a célom, hogy gyorsan minden étkezést kiváltsunk, de mondjuk 1 éves kora körülre tök jó lenne 3 kiváltott étkezés”
Ez a két dolog erősen üti egymást nem gondolod? Nem kell 3 étkezést kiváltani egy éves korra. Egyet sem kell.
Én a kezdetektől belevontam a gyereket minden étkezésbe, ha akart, kóstolt, de sosem törekedtem arra, hogy bármit is kiváltsunk. Hagytam, hogy a saját ritmusában történjen a dolog. Kb másfél éves korára állt át arra, hogy főleg szilárdat evett, de mellette még igényelt anyatejet is néhányszor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!