Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mikor tudtatok étkezéseket...

Mikor tudtatok étkezéseket kiváltani? És milyen sorrendben?

Figyelt kérdés
Kislányom 9 hónapos, és azon az elven kezdtük a hozzátáplálást 3 hónapja, hogy két szoptatás között kínálom, kóstol. Mostanában kezdett csak többet eszegetni, 3 alkalommal kínálom, ebből 1 tényleg csak kóstolás pár kanállal, uzsira már szívesebben eszik, van hogy egy egész kistálkával is elfogy, a 3. alkalom pedig változó, ez sokszor a falatkák próbálgatása, szóval többnyire ez sem mennyiség. Hiába kezdett el többet enni, olyan még így se fordult elő, hogy ne fogadott volna el szopit, amikor kínáltam (még a jól fogyó uzsinál se). Tudom, hogy 1 éves korig az anyatej a fő táplálék, szóval nem az a célom, hogy gyorsan minden étkezést kiváltsunk, de mondjuk 1 éves kora körülre tök jó lenne 3 kiváltott étkezés. Viszont ahogy most haladunk, ez teljesen elképzelhetetlen...Nálatok hogy volt ez, mikor jutottatok el idáig és hogyan? Mit csinálhatnék jobban?
aug. 22. 17:42
 1/7 A kérdező kommentje:
*Ja meg hogy honnan tudhatom, hogy egy étkezés ki van váltva, csak abból, hogy nem kér szopit? Vagy megevett mennyiség alapján? Mondjuk én azt nem méregetem.
aug. 22. 17:53
 2/7 anonim ***** válasza:
A kislányom 17 hónapos, már eszik rendesen, de még így is szopik nap közben is 3x. Egyszerűen még igényli. Szerintem ez változó hogy kinél mi. 🤷🏼‍♀️
aug. 22. 18:00
 3/7 anonim ***** válasza:
68%

Nem az 1980 as evekben vagyunk, fejlodjel a korral.

2024 van, mar reges reg nincs ez az etkezes kivaltas baromsag.

6 honapos kortol minden adhato kiveve mez, anyatej pedig min. 2 eves korig javasolt, de minel

Tovabb, annal jobb.

Csinald Ahogy ő igényli, ne úgy mint valami 1980-as magyar könyv megírta kommunizmus idején.

Annyit eszik amennyit akar, ha utána szopizni akkor akar akkor hagyjad, csak jot tesz neki.

Neki ez lehet olyan mint amikor te megiszol egy pohár üdítőt evés után. Nem kell rástresszelni.

aug. 22. 18:10
 4/7 anonim ***** válasza:
0%

Mindkettő az első alkalommal megevett 1 majdnem egy üveg sütőtök pürét.

Onnantól kezdve bármikor ettek mennyiséget

aug. 22. 19:12
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

6 hónapos korában kezdtem kóstoltatni ebéd idöben pürékkel. De utálta a házi és bolti pempőket egyaránt. Ellenben mindig belekontárkodott a mi, szilárd ételeinkbe.

Ezért 6,5 hónapos korában kapott falatkákra vágott vajas kenyeret sonkával reggelire, majd ebédre nehány kanál levest, zöldségekkel, estére pár falat kenyeret felvágottal.

Másnap a tükörtojás sárgáját mártogattam neki kenyér falatkákkal, uborkával.

S minden alkalommal amikor mi ettünk, ő is kapott belőle.

Sosem volt hasfájós, sosem hányt ki semmit.

8 hónapos korától mondhattam, hogy mennyiségeket evett.

Persze ezek mellett anyatejes volt, de 15 hónapos korában elhagyta.

aug. 22. 20:20
 6/7 anonim ***** válasza:

“1 éves korig az anyatej a fő táplálék, szóval nem az a célom, hogy gyorsan minden étkezést kiváltsunk, de mondjuk 1 éves kora körülre tök jó lenne 3 kiváltott étkezés”

Ez a két dolog erősen üti egymást nem gondolod? Nem kell 3 étkezést kiváltani egy éves korra. Egyet sem kell.

Én a kezdetektől belevontam a gyereket minden étkezésbe, ha akart, kóstolt, de sosem törekedtem arra, hogy bármit is kiváltsunk. Hagytam, hogy a saját ritmusában történjen a dolog. Kb másfél éves korára állt át arra, hogy főleg szilárdat evett, de mellette még igényelt anyatejet is néhányszor.

aug. 23. 07:53
 7/7 flora08 ***** válasza:
Félévesen kezdtem kóstoltatni, szívesen fogadta, de először csak a püréket. A darabos vagy villával összetört ételt 10 hónapos kora körül fogadta el, addig kiköpte. Ezután szinte mindent megevett, hálás közönség volt :D Ha jól emlékszem, először az ebédet váltottuk ki, tehát megevett annyit, hogy utána már nem kért tápszert, mikor kínáltam. Ezután a tízórait, az uzsonnát. Az utóbbi hosszabb idő volt, mert a délutáni alvásból ébredve mindig nagyon éhes volt, úgyhogy adtam egy picivel kevesebb tápszert a szokásos mennyiségnél, és azután kóstoltattam. Ezután jött a reggeli és a vacsora, egyszer csak nem fogadta el a tápszert. Próbáltam még egy minimális mennyiséget adni neki reggel és este, de végül teljesen elutasította.
aug. 23. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!