Még nem tűnt el a nyelvkilökő reflex?
Kislányom 6 hónapos, egy hete próbálok vele kóstoltatni minden nap valami mást püré formájában (eddig alma, banán, körte, répa, krumpli, sárgabarack, rizspép), de mindenre fintorog és a nyelvével kitolja a szájából, öklendezni kezd, úgyhogy egy fél falatnál többre soha nem jutottam vele. A védőnő szerint nem az a helyzet, hogy egyik se ízlik neki, hanem inkább az, hogy még megvan a nyelvkilökő reflexe és ezért még ne erőltessem, inkább tartsunk egy hét szünetet. Úgy tudom, hogy ennek a reflexnek 3 hónapos korig le kellett volna épülnie.
Akinél még a babája féléves korában is megvolt, végül mikor tűnt el? Mikor sikerült érdemben a kóstoltatás?
Miért nem hiszel a védőnőnek vagy olvasol utána?
Nem, nem jól tudod
Nem 3 hónapos korra kell eltűnni. Az a búvárreflex.
A nyelvkilökő 6 hónap körül tűnik el.
Kislányomat 5 hónapos kortól kóstoltattam de 7 hónaposan evett először annyi mennyiséget hogy elhagytuk a tejet utána
Nekem nem öklendezett de a nyelvkilökő megvolt több mint 6 hónapos koráig.
Ne siettesd próbáld meg néha néha pár kanállal. Engem a gyerekorvos mindig piszkált 6 hónaposan hogy mivel már tápos volt főleg és az ebédet fel kellett volna váltania de nem érdekelt a véleménye. Minden baba más
Nem, nem 3 honap.
Google a baratod 🙄
Es igen, Látod neki több esze van nem kéri, es jelzi neked , te meg felnőttként nem fogod a jelzéseket. Na ez a szégyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!