Krumpli anyatejjel?
Sziasztok! Elsőnek a krumplival szeretném kezdeni és kaptam egy olyan tanácsot, hogy adjak hozzá egy kis tejet. A krumplit párolom, turmixolom és a legvégén csak hozzá adom a tejet és úgy keverem össze, hogy ne legyen se folyós, se túl “száraz”? Ennyi igazából? Vagy kell valamire figyelni?
Bocsi ha hülye kérdés, most kezdem, nem szeretném elszúrni azzal, hogy nem gondoltam valamire 😁
Köszi!
Én semmit nem adnék hozzá, max. pici sót. Ezért nem értem ezt miért gyakori idegenek szavazzák megm Ahány anya, annyi hit és gyerektáplálási út. Meg kellene találni a sajátodat, mert ha pl. ovis lesz, akkor a hány pulóvert csomagoljak kérdések is előjönnek.
Nem értem egyszerűen.
Nem szavazás, így terveztem el és kiváncsi voltam, hogy vajon jó e az elgondolás, vagy nálam valaki tapasztaltabb azt mondja hogy nem 😃
Második, akkor csak siman törjem össze villával? Lehet úgy normális püré belőle és nem darabos kaja?
Vagy villával, alaposan összetörni vagy "klasszikus" krumplinyomóval. Pl.:
Elsőre én is nagyon meg voltam ijedve, hogyan is kell, van hozzá táblázat és annyi mindent mondtak a jelentőségéről, hogy elsőre egy-két kanál csak, majd három-négy, fokozatosan figyelni, jön-e ki rajta kiütés, milyen a széklete tőle, meg ilyesmi.. Nem tudom, miért kell elhitetni az anyákkal, hogy ez atomfizika és nagy felelősség, add nyugodtan a főtt zöldségeket, amennyit szeretne a gyerek, amit már evett nyugodtan rakd egybe akármilyen arányban, ha úgy megeszi. Lehetőleg ne fűszerezd, vagy minimálisan(ajánlás szerint). Szerintem ott rontottam amúgy el, hogy nem fűszereztem és a gyerek nem is evett szinte semmit sokáig, csak semleges ízű és állagú ételeket később is. Aztán beütött a csoki 2 éves kora körül, mint az első intenzív, kellemes íz.. mázli, hogy kinőtte 5 éves korára, azóta évek teltek el és nem valami édesszájú, viszont a fűszeres ételekért, illetve a csípősért odavan, pedig azt még később kapott, mint édességet.
Szóval nem tudod elrontani és ne hidd el, mikor azt mondják, hogy ilyen olyan szabályrendszert követni kell, szerintem még káros is.. egyen amennyit szeretne abból, ami ízlik neki, aztán ha kipattogott, vagy kicsit ment a hasa, pár hétig ne adj neki olyat. Illetve nem kell egyszerre egyfélét adni neki, ettől is ki voltam készülve, ha nem ette reggelre az almapépet, ugyanazt kínáltam szegénynek 3 napig, mert a nagyokos szerint hozzá kell szoknia az ízéhez, pedig, hogy tátogott mindenre..
Nem tudod elrontani!
Utolsó köszönöm szépen, igen így, hogy meg bele se kezdtünk, úgy érzem annyi mindent nem tudok és félek, hogy nehogy rossz legyen a babának 🤷♂️de bele jövünk úgyis 😊😊
Annyi mindent olvasni, egymásnak akár ellentmondó dolgokat (pl allergenek bevezetése), hogy az ember elveszik benne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!