10-11 hós, ANYATEJES babák napirendje: szilárd és szopi aranya hogy alakult nálatok?
Segítenének, hogy leírjátok a napirendet, hogy
-mennyi idő telik el a szopi és szilárd között?
- Hány órakor melyiket szoktátok? ( mi mi után következik: pl szopi után vagy előtt mennyivel, vagy 2 szopi között kap )
- ezzel így hányszor szopizik egy nap (nappal)?
Főleg ha valakinek szinten később kelő babája van, az külön Szupi lenne.
Most picit elbizonytalanodtam, leginkabb az uzsi tájéka kesobb van a furcsi/alvashoz, ilyenkor 2 szopi is közel van időben.
Nálunk nincs még kiváltva étkezés. Picit jobban eszik már, de átlag 5x szopizik. Ha kevesebbet fog, pl 3-4x szopizni, honnan tudom éhes marad e? Valószínű csak túlgondolom, de jó lenne látni példákat.
Gondolom minden baba màs, csak a szopi-szilárd étkezés aránya, érdekelne.
Meg a köztük eltelt idők betervezese. :)
Iszsz volt, mellette ötször kínáltam szilárddal, amiből vagy evett, vagy nem. Együtt ettünk, általában ez motiválta egy kicsit.
Nem aggódtam túl, mert a súlya megfelelő volt.
10-11 hónapos korában már csak este, alváshoz kapott cicit.
De ha segítség akkor leírom amikor 8-9 hónapos korában még vegyesen evett meg szopizott.
Nálunk úgy nézett ki, hogy amikor ébredt akkor kapott cicit. Ez lehetett reggel 6 és 8 is. Cici után egy órával már kapott szilárd reggelit.
Aztán a délelőtti alvása kb 2-3 órával a reggeli után indult, ilyenkor csak cici volt.
Amikor felébredt kapott cicit, majd egy órával később szilárd ebédet.
Ebéd után amikor csak lehetett séta volt, így sokszor az uzsonna idöt cici és mindennemű szilárd étel nélkül átaludta.
Ébredés után már nem kapott cicit, hanem stabilan este 7-kor volt a szilárd vacsora, 8-kor ágyban volt, akkor volt cici.
Meg éjszaka 1-2 alkalommal.
Nem néztem sose,mennyi szilárdat eszik, és mennyit szopik utána. Egyszer sem.
2 éves koráig szoptattam igény szerint. Amennyit kért, annyit evett, utána szopott. De evett jól. Nem volt probléma.
Nagyon köszönöm nektek (főleg 3-as, a reszletességért, én is pont emiatt kezdtem hirtelen aggódni őszintén szólva, hogy azt a nyomorék husit nem nagyon tudom mostanában mikor szúrják be :( )
Kezdek így megnyugodni, köszi a példákat mindnekinek! :))
Jelenleg 15 hónapos, de már kb 11 hónapos korától így megy.
Reggel felkelünk (7-8-9 körül mely nem tudom ez milyen kategória), cicizik, utána kb fél óra még eljutunk a reggeliig. Ott elég jól eszik.
A következő az tízórai szokott lenni, ez a reggeli keléstől függ hogy mikor van. Ez általában gyümölcs vagy zöldség, vagy köles golyó vagy valami hasonló.
Cicivel alszik, ez kb 11 körül van.
Felkeléskor cicizik egy kicsit, így jobban kel fel vagy nem is tudom hogy mondjam.
Kb fél órára rá ebédel, amit mi is eszünk.
Utána van hogy kéri a cicit olyankor kap. Csak odajön és mondja hogy mamma, mamma. Úgyhogy az utolsó kérdésed hogy tudni fogod e hogy jól lakott e, igen tudni fogod. Hidd el tudatni fogja ha éhes.
Uzsonna, az szintén mint a tízórai.
Vacsora , előtt általában nincs cici. Ott úgy van hogy vacsora, fürdés, cici, alvás..
De 10 hónapos korában ha jól emlékszem még kétszer aludt úgyhogy ott csak 3 étkezés volt. Étkezésenként átlagosan 1-2 evőkanál volt kb.
11 hónapos
Reggel 8-9 között kel, velem és tesóval reggelizik együtt. Falatkákat kap, vajjal, sajttal, májkrémmel és zöldsegeket kostolgat nyersen. Megeszik kb egy fél zsemlét, fél szelet kenyeret. Vizet iszik rá.
11-12 körül alszik. Előtte gyümölcsöt kap ( kb 2 db őszibarackot megeszik vagy annak megfelelő mennyiséget), utána cicin alszik el
Ébredés után 3 körül kap ebédet, teljes értékű adagot.
5 körül cicizik
7 körül vacsora, teljes adag. Ami ebédre volt vagy tojás, babacsinta....
8 fél 9 körül altatom cicin alszik el.
Éjszaka kb 2x cicizik, de egyszer biztos. Ha csak egyszer akkor reggeli előtt is kap cicit.
Nagyon jó evő, szeret enni, de ha a tiéd a cicit helyezi előtérbe 1 éves korig az is teljesen rendben van, sőt a legújabb ajanlasok szerint az a jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!