Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hogyan vezettetek be egyes...

Hogyan vezettetek be egyes zöldséget pl?

Figyelt kérdés

Pl olyan nem érdekel de ha nagyon nem bir magával idehányhatja hogy az ő gyereke káposztát evett 3 hósan.

Pl a hagymát, uborkát, paradicsomot paprikát avokádót céklát stb mikor és hogyan adtatok a babátoknak? Összemixelten szeretném neki adni természetesen 7-8 hósan ezeket már eheti de tudom mivel mixeljem össze, magába a paradicsom, uborka fúj kb pürének elsem tudom képzelni magába.

máj. 27. 11:45
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Paradicsomot főzelékbe kapott főzés után, hagymát, céklát szintén.

Avokádót banánnal összetörve

De pl. uborkát, paprikát, retket akkor evett mikor már falatos kaját kapott.

máj. 27. 11:57
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Miért kéne pürésíteni ezeket?

Én akkor adtam ilyeneket, amikor már ült, egyedül evett (nálunk ez már 7hónaposan eljött) és elétettem darabokban.

Pürésítve ez számomra is undorító.

Míg pürét adtam neki, addig csak az "alapokat" kapta.

Hagymát pl főttkajában kapott először, mikor már olyat evett mint mi.

máj. 27. 11:58
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Tedd elé kis darabokban, és had fogdossa, trancsirozza, nyalogassa, tegye a szájába, köpje ki.

Nálunk kb így nézett ki a "bevezetés"

Elé tettem és ismerkedett az új dolgokkal. Közben az apukája, meg én szépen ettük az adott zöldséget, nyammogtunk, hogy nekünk mennyire ízlik, és egyszer csak elkezdte enni.

máj. 27. 11:59
 4/8 anonim ***** válasza:

Hat, etelekkel. Paradicsomot es hagymat pl levessel (sutoben megsutom a paradicsomokat es hagymakat, majd ebbol csinalok levest).

De talan hagymat elsokent hagymas tojasrantotta formajaban kapott.

Ceklat en ceklas rizzsel, mert azt szoktunk amugyis enni.

Avokadot csak osszenyomkodtam es kenyerrel adtam.

máj. 27. 12:29
 5/8 anonim ***** válasza:
51%

A paradicsomot mi áttörjük szitán, mert a mai napig nem nagyon szereti nyersen kockázva... az uborkát sem, nem értem amúgy, hogy miért, mert a gyümölcsöket imádja darabosan 🤷

A paradicsomot így "szósznak" imádja, szoktuk adni neki rizzsel, tésztával, bulgurral, bolognainak stb., de csak éppen addig főzzük, míg le lehet húzni a héját, mert ha tovább főzzük, nagyon megsavasodik és piros lesz tőle a popsija.

Avokádót margarinnal összetörve kapta kenyérre először, mikor már ilyesmiket evett.

Céklát pürésítve kapott már a hozzátáplálás elején.

A vöröshagymát nem vezettem be így külön, azt akkor evett szerintem először, mikor már ette a mi kajánkat, mondjuk pörköltben.

máj. 27. 14:11
 6/8 anonim ***** válasza:

Paradicsomot én krumplival adtam. Próbáltam simán nem ette meg. Céklát megette simán, de krumplival is. Illetve próbáld meg hússal keverni, ha már bevezetted. Nálunk azzal szinte minden lecsúszik.

Hagymát meg paprikát szintén krumplival meg hússal kevertem.

Uborkát később fogom. Avokádót még nem vezettem be így arra nem tudok ötletet írni.

máj. 27. 14:14
 7/8 anonim ***** válasza:

Hagymát, paradicsomot, paprikát belefőzöd az ételébe.

Az uborkát lereszelheted, és keverheted az összetört avokádóval.

máj. 27. 15:22
 8/8 A kérdező kommentje:
Szuper ötletek nagyon szépen köszönöm mindenkinek 💕
máj. 27. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!