Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hozzátáplálás-napirenddel mi...

Hozzátáplálás-napirenddel mi a helyzet, ha elmentek itthonról?

Figyelt kérdés

8 hós lesz a baba.

Mindig ugyanakkor (pl 15-16 órakor) kellene kapjon uzsit, de mi van ha program jön közbe vagy menni kell épp valahova?

Gondolom nem baj ha ilyenkor az uzsit emiatt kesobb kapja, pl 18 kor a 20 órai alvás -vacsi előtt..

Ne az órát nézzem ugye?

ápr. 24. 14:33
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
85%

Na, hát akkor. Egyrészt nem tudom, min akadtál ki ennyire, de legalább olvasnád el, milyen egymásnak ellentmondó dolgokat írsz.

Leírod, hogy még nem eszik mennyiséget, ezért inkább az a lényeg, hogy megmaradjon a rutin.

Aztán leírod, hogy "Darabossal még csak most ismerkedik, pufi félékkel hol lakik jól?"

Na mármost, ha az a lényeg, hogy ne boruljon a rutin, mert mennyiséget úgysem eszik, akkor miért kéne jóllaknia ezekkel?

És ha a rutin a lényeg, miért akarod inkább eltolni az étkezést, hogy NE a szokott időben egyen?

Ahelyett, hogy kínáld olyasmivel a szokott időben, ami könnyen etethető vele bárhol? Ennek az ég világon semmi értelme.

ápr. 24. 21:09
 12/16 A kérdező kommentje:

Lehet én vettem fel rosszul akkor, a “ eddig nem mozdulatok ki”, meg éheségre irányuló kommentet.

Mindegy. A kérdésem pontosan arra vonatkozott, hogy ilyenkor, amikor kimozdulunk, hogyan érdemes neki a legjobban ezt kihozni innentől majd. Toljam előbbre, későbbre. Út közben nem mindig van olyan hely vagy lehetőség ( mondjuk mint írtam, eddig nem is kellett)

Nem nagy mennyiség, de ettől egyrészt szeretném, ha mennyiséget enne azért lassan már, ezért nem akarom őt felborítani. Másrészt a pufit azért írtam, mert tápértékben nem tesz hozzá semmit konkrétan.. A ragast segíti megtanulnia. Továbbá attól, hogy perpill még nem nagy mennyiséget eszik, uzsira szeretnék neki főzeléket adni fehérjével, és gabonával vagy krumplival… tehát tapertekkel bíró valamit, akkor is, ha nem eszik belőle még sokat. tízórain kívül ugyanis az uzsi körül próbálkoztunk eddig, ritkán többször is már.

ápr. 24. 21:37
 13/16 anonim ***** válasza:
57%

Szerintem nagyon túlbonyolítod. Rugalmasnak kell lenni. Felesleges órákkal előbbre hozni vagy eltolni az étkezést, mert esetleg úton vagytok. Egy uzsonnára legyen már idő. Később meg a babakocsiban is a kezébe lehet adni ezt-azt, eleszegeti.

És egyszerűbb lenne, ha kisétkezéskor (mert az uzsonna az) nem főtt ételt kapna, hanem olyasmit, amit normális esetben is uzsonnázik egy gyerek. Gyümölcs, tasakos püré, babakeksz (lehet sütni is házilag, ha tartalmasabbat akarsz). Főtt étel kínálása maradjon meg ebédre és/vagy vacsorára.

ápr. 24. 22:16
 14/16 anonim ***** válasza:
36%
Bebietelrol meg nem hallottal, igy 2024-ben ? Es nem, nem kell megmelegiteni, pont utazasra talaltak ki.
ápr. 24. 23:29
 15/16 anonim ***** válasza:
73%

8-as vagyok. Akkor van még egy-két dolog, amiből hátha valami hasznos lesz:

-Mindig volt nálam szoptatós kendő, mert én se tudom bárhol előkapni a cicit, de a kendő mindent eltakar.

-általában főztem, de ha elmentünk, akkor az üveges bébiételelből van olyan, ami nem rossz ha nincs megmelegítve. Pl a bolognai. Ilyet vittünk kirándulásra. Az erdőben elültünk és megetettem.

- a kifli mindig bevált, mert letörsz egy darabot és az menet közben is el tudja rágcsálni (az ínyével is) és minden gyerek szereti

- tasakos gyümölcspüré. Nem romlik meg, amíg nincs felbontva, addig nem is kell hűteni. Jó ha van vésztartalék a táskában. Volt, hogy már éhes kezdett lenni, de indultunk haza ebédelni, akkor indulás előtt betolt egy ilyet és simán kibírta hazáig.

ápr. 25. 13:17
 16/16 A kérdező kommentje:

Köszi szépen az értelmes válaszokat!

8-ásnak főleg, ismét! nejem hasznosak, és pont ilyenekre voltam kiváncsi!

Eddig napi 2 kóstoltatás volt, délelőtt gyümi, délután főzi, persze nem mindig jött ki így nálam sem. A ragcsát, pufit nem veszem annak.

14: inkább no comment, többiek megértették, de köszi neked is az inputot.

ápr. 25. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!