7 hónapos baba étkezése?
Hú de első gyerekes kérdés ez. Nem rosszból mondom, szerintem sokan voltunk már itt. 😀
Maradjunk annyiban, nekem most 5 hónapos a második, akivel tök lazán eldöntöttem, hogy akkor 6 hónapig anyatej kizárólag, aztán a nagyobbik gyerek megetette fűszeres karfiollevessel 2 mp alatt, amíg kifújtam az orrom. A saját kanalával, úgy, hogy közben köhög és prüszköl. A kicsi utána rendesen sírt, hogy ő még olyat kér.
Ezek után 6 hónaposan szerintem majd eszik, ami van, biztos nem készülnék semmivel külön.
A jakuzzit nem tudom. Egy 7 hónapos baba már ehet mindent azzal a kitéllel, hogy ne legyen fűszeres és ne legyen cukros. Mi sosem etettük, hanem azt amit magunknak főztük kis darabokra felvágtuk, elé tettük a tányérra és hagytuk hogy egyen ahogy és amennyit akar. Elég keveset evett eleinte, és a nagy részét a földre hajigálta meg szétkente az asztalon, de végül megtanult enni.
A babacsintát különösen kedvelte, de a bundás kenyér falatkákat is megette. Nyerő volt még a virsli (a lidl-be lehet olyat kapni amibe kevés a tartósítószer, bár ezmiatt hamar meg kell enni), de nagyon szerette a tejfölös töltött káposztát. Ebből külön típusút csináltunk neki, hogy ne legyen olyan erős. A sima pörköltet is ette, a nokedlit és a tésztát is szerette. Kábé ezeket adtunk neki mikor 7 hónapos volt, és még egyszer mondom, hogy elég keveset evett ezekből és kellett utána takarítani rendesen.
Augusztusban annyi gyümölcs érik, hogy nem aggódnék ezen :). Az meg az általad követett hozzátáplálási irányzattól függ, hogy a ti ennivalótokból kap, külön készítesz neki, pépesíted vagy darabosan adod. Még ha a pépes ételek hozzátáplálós táblázat alapján módot is választod, akkor is ott vannak az idénygyümölcsök, legfeljebb viszel botmixert, ha nem jó a villával tört vagy a darabos. A fiammal ősszel kezdtük, az őszibarackot falta az elején, de jöhetett a szőlő (félbe szedve, magozva és hámozva) és a körte is.
Jakuzzira nem tudom, mi a hivatalos ajánlás, de én - a biztonság kedvéért - kihagynám. Két okból: az egyik, hogy nem tudom, mennyire alaposan takarítják, a másik, hogy 36°C-ban gyorsan el tud mindenféle szaporodni. Nekem 11 hónapos gyereknél azt mondták, hogy deklaráltan gyerekmedencébe, természetes vízbe mehet, termál vízbe, felnőtt medencébe inkább ne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!