Mivel kezdtétek a babátok hozzátáplálását?
Nagyobb gyerek belemarkolt a pásztorpitémbe. Élvezettel majszolta, de azért többet még nem adtam neki :D Viszont adtam neki párolt almát, répát, ilyesmit helyette, az nem igazán jött be neki, a bundás kenyér tejföllel és sajttal, mint valami lángos, az viszont már rendesen csúszott. Ami ilyen "natúr" kaja volt, ami egyből bejött neki, az a banán, mandarin, narancs és ezek voltak (februárban volt 6 hónapos, nem sok friss, szezonális gyümölccsel tudtam szolgálni sajnos, nyárra azért eléggé belejött).
A kicsinél is ugyanígy próbáltam kezdeni, krumpli, répa, alma párolva, nem annyira jött be neki. Bezzeg a bolognai tésztát tolta két pofára, meg a fasírtot, a sült csirkecombot, rakott kelkáposztát azt bezzeg ment rendesen (ő májusban töltötte a 6 hónapot, a szezonális gyümik közül az eper továbbra sem nagy kedvenc, pedig már elmúlt 1 éves is, de a málna, szeder, áfonya, meggy, stb az kb végtelen mennyiségben fogyott).
BLW-ztünk mindkettejükkel. Nagyon furcsa látni, hogy mennyire eltér a két gyerek, hiába, hogy ugyanúgy kezdtük, ugyanúgy álltunk hozzá az egészhez :D Ami viszont mindkettőnél ugyanaz volt, hogy 1 éves korig kb semmiből sem fogyott érdemi mennyiség, de annyi, hogy egy-egy szoptatást helyettesítsen, annyi biztos nem. A kicsi most 16 hónapos, még mindig főleg cicin él, a nagyot is 2 éves koráig szoptattam, utána sem nőtt meg az étvágya, de cserébe nem is beteges és mindent megkóstol, mindenre nyitott, szóval legalább ezt elértük :D Bár ő abszolút fényevő, lassan 4 éves, de néha a kishúga többet eszik nála. És a kicsi sem egy mennyiségi evő, mostanában jutottunk el oda, hogy a 90g-os gyümölcspüré tasakot teljes egészében megeszi és nem kell felét kidobni.
Elvett egy darab kenyeret az asztalról.
Blwztünk, azt ette, amit mi, idénygyümölcsöket kapott, îgy elsők közt evett epret, dinnyét, stb
Sütőtököt én mindig sütőben sütök, arról tudok nyilatkozni. Olyan puha lesz, hogy simán a héjából kikanalazva kiskanállal lehet adni szerintem a pürés babáknak is (de a miénk falatkás ételt kapott).
Mifelénk már nem igazán finom a sütőtök,ami kapható. Ősszel még jók voltak. Remélem, neked nagyobb szerencséd lesz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!