Hogy kezdjem a BLW-t, ha nem tud még ülni a babám?
4 hónaposan kezdtük. Hintaszékben kezdte aminek a háttámláját megemeltük és félig ülő fekvő pozícióban volt, apa kezében is sokat kóstoltattam. Leült az apja a székre es fogta a gyereket.
Gyümölcs pürékkel kezdtük.
Nekem 11 hónaposan jött ki az első foga szóval nehéz lett volna nem pürét adni neki.
És a pürét tettem elé abban turkált a kis kezeivel, azt ette, illetve kanállal néha kicsit segítettem neki.
Az ínyük is elég kemény, hogy tudjanak vele rágni puha dolgokat. Főtt zöldséget, husit, tojást simán elrágnak vele. Nyers répát nyilván nem, de a blw egyik legfontosabb része, hogy nem pürézel, max félbevágod a szőlőt. Ettől még nincs baj a félig blw, félig püré kombóval, nekem is az a legszimpibb, de az nem blw.
Az enyéimnek 6 hónaposan már 4 foguk volt, mégsem ették sem a pürét, sem szilárdat, max kóstolgattak. A nagyom 9 hónaposan kezdett el etetőszékben ülve egyedül enni, addig hiába álltam a fejem tetejére is, nem ette a püréket. A kicsivel még csak ott tartunk, hogy 6 hónapos, és nem hajlandó enni semmit.
Ne itt kérdezz blw-ről, mint látod a legtöbb embernek fogalma nincs mi az, de beleszól. Facebookon van egy szakértői csoport, ott minden szükséges infó fent van:
Olben ultetve. Nem feltetel az ulni tudas, de a stabil torzstartas igen. Ha az oledben ulteted, tamasztod a hataddal, de o meg nagyon kileng oldalra vagy elore, akkor nem eleg stabil meg hozza.
Illetve van meg egy-ket dolog, aminek teljesulnie kell, pl a nyelvkiloko reflex eltunese, de en is azt ajanlom, hogy inkabb lepj be a facebookos csoportba.
Vagy a blw.hu se rossz, esetleg Okos Timi konyvei. De en az utobbit nem vettem meg, csak ezt szoktak emlegetni, mint a blw bibliaja. De mukodik enelkul is, ezt tapasztalatbol mondom :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!