Tejpéppel lehet kezdeni a hozzátáplálást?
Van. Az, hogy semmi értelme. A ht arról szól, hogy lassan megismerkedik azzal, amit ti esztek. Ha nem eszel felnőttként porból készített vackokat, akkor ne vezesd be.
febr. 27. 16:35
2/10 A kérdező kommentje:
A tejpép előgőzölt rizs és tejpor, ami a tejberizs püré verziója. Tejberizst például szoktam néha enni. Nem meggyőzni akarlak, csak nem értem, hogy miért rossz a tejpép.
Lehet, de igazabol ne tejpepet vegyel, nezd meg az osszetevoket, szerintem a legtobbnek nem szep.
Palma olaj, cukor nem kell egy babanak. Pont most nezegettem oket en is a dm-ben, hogy valami ujabb reggelit ki tudjak talalni a kisfiamnak, ha a fogzas miatt eppen nem eszik darabosat (o mar 11 hos), de teljesen elhultem az osszetevokon.
Mondjuk en gyumolcsokkel kezdtem a ht-t, de kb a 3. nap kapott natur rizskasat, majd zabkasat is ra nem sokkal.
febr. 27. 16:45
4/10 A kérdező kommentje:
Nem ragaszkodom a boltihoz, csak a tejes része, amit szívesen kipróbálnék. De grizzly.hu-n lehet kapni ilyen előgőzölt rizspelyhet, az megdagad anyatejben. Esetleg az a verzió? És utána ahhoz kevernék gyümölcsöt, aztán megpróbálnám tisztán a gyümölcsöt.
Igen, persze, az jo. De az nem tejpep.
En a klasszikus tejpepre gondoltam, mert igy nevezted. Az gaz, en is meglepodtem, nem gondoltam volna 😅
febr. 27. 16:54
Zöldségekkel, gyümölcsökkel kell kezdeni.
A tejpép helyett egyen csak anyatejet vagy tápszert, ha tápszeres, ezekből vigye be a fehérjét.
febr. 27. 16:57
Mi orvosi utasitasra kezdtük a betoltott 4.honap után a hozzataplalast - tejpéppel. Nem volt semmi gond, pár nap után elkezdett zöldségeket is kostolni. Én is féltem tőle, mert nem ez az általános javaslat, csak a mi dokinéninknek mindenre szokatlan lépései vannak... Viszont utána olvastam, hogy Pl Kanadában ez az általános bevett módszer, hogy tejpéppel kezdenek.
febr. 27. 23:52
8/10 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! 6 még azt el tudod mondani, hogy szerinted miért KELL zöldséggel kezdeni? Szeretem érteni, hogy mit miért csinálok.
Szia, mi is nem rég kezdtük a hozzátáplálást, illetve egyenlőre kóstoltatásnak mondanám.. azért mondják, hogy zöldséggel érdemesebb kezdeni, mert a gyümölcs édes íze után nem minden baba fogadja el a zöldségek ízét. Én pl alma péppel kezdtem, de az én kisfiam biztosan fordítva van beütemezve mert a zöldségeket valahogy jobban nyammogja 😅
Kezd amivel te szeretnél és ahogy te érzed :) sok sikert☺️
febr. 28. 13:05
10/10 A kérdező kommentje:
Köszi #9, ezt így teljesen el tudom fogadni. :) Végül mohó voltam és vettem egy sütőtököt tegnap a Sparban, és megpróbáltam, hogy mit szól hozzá. Megevett 30 grammot, és szerintem csak azért hagyta abba, mert jól lakott. Úgyhogy lehet, hogy feleslegesen stresszeltem rá, hogy nem fog enni. 😅 Nagyon imád szopizni, féltem, hogy nem akar majd mást enni, de hátha. :)
Kapcsolódó kérdések: