Az baj lenne, ha semmilyen halas dolgot nem vezetnék be?
Figyelt kérdés
Majd megkóstolja nagyobb korában, ha akarja.
Az a baj, hogy én minden tengeri és halas akármitől szó szerint rosszul vagyok, de nemcsak az ízétől, hanem a szagától és a látványától is. S nem tudom elképzelni, hogy én ekkora rosszat adjak a gyerekemnek. Mintha darált kavicsot adnék neki, vagy kétnapos hányást krumplipürével.
Nem tudom megtenni. Lehet-e belőle baja, hátránya, vagy majd tényleg megkóstolja nagyobb korában valahol (étteremben, nagyinál, stb, mert nálam biztos nem)?
De a tonhalkonzervvel vagy a halrudakkal is ugyanez a helyzet? Mert nálunk viszonylag gyakran van tonhalas tészta, vagy a sűrűbb napokon olyan egyszerű előkapni a fagyasztóból a halrudat és valami zöldséggel elé rakni, és erre még mondhatnám hogy egészséges is, és azért nem olyan, mint most karácsonyra a halászléhez lepasszírozni az alapot :D
2023. dec. 21. 08:32
12/21 anonim válasza:
Azért lehet hal nélkül is életben maradni. 34 éves vagyok, gyerekkorom óta utálom, pedig próbálták velem is megszerettetni. Családom eszik halat, én a szagától is rosszul vagyok. Simán lehet pótolni mással azt, ami a halban van.
Egyszerű amúgy a megoldás: nem kell mindent neked bevezetni. Kósotolja meg a nagyinál.
2023. dec. 21. 09:36
13/21 anonim válasza:
Jobb, ha otthon okoz gondot, mint ha az oviban.
2023. dec. 21. 10:18
14/21 anonim válasza:
Azért egy halrudacskának se halszaga, se semmije nincs… nehogy már az akkora probléma legyen megcsinálni. 🤔
2023. dec. 21. 10:41
15/21 anonim válasza:
Én vegetáriánus vagyok, csináltam a gyereknek húst, főzök is a családnak ugyanúgy mint bárki más, csak magamnak is külön kell főznöm. Egyedül a máj szagától fordult fel a gyomrom, de elkészítettem anno a kislányomnak. Nekem nem volt opció hogy nem adok neki, pont kapóra jött hogy a covid miatt volt otthon maszk, hát megcsináltam neki abban. 😀🤷♀️A saját undoromat félre tudtam tenni annak érdekében hogy változatosan és táplálóan egyen.
2023. dec. 21. 11:12
16/21 anonim válasza:
Igen, baj, mert a saját ízlésed, fóbiád ne vetítsd a gyerekre.
Ez kb. az, minthogy én tizenakárhány évig hallgattam anyámtól, hogy én és a tesóm utáljuk a spenótot meg a sárgaborsót meg a lencsét, azért nincs otthon soha főzve. Aztán ki utálta? Anyám. Mi otthon soha nem is ettünk, én csak felnőttként ettem mindhármat.
2023. dec. 21. 11:28
17/21 anonim válasza:
Esetleg üveges bébiétel? Vannak halasok, akkor nem kell pepecselni a hallal.
2023. dec. 21. 11:40
18/21 anonim válasza:
Semmi baja nem lesz. Nem mindenki eszik mindent. A hal NEM allergizàl gyakran, az inuitok pl. avval szoktàk kezdeni az hozzàtàplàlàst. De annti fèle ètel létezik, ha egyet kihagy vagy kèsőbb kezd, hàt nem dől össze a vilàg. Főleg, hogy a tengeri halban halmozòdhatnak nehèzfèmek.
2023. dec. 21. 11:58
19/21 anonim válasza:
Én bébiételben adtam/adom, mert mi is halrudacska formájában fogyasztjuk csak. A gyerek imádja.
2023. dec. 21. 15:38
20/21 anonim válasza:
Én a gombával vagyok így, az a mázlim, hogy azt legalább jó későn lehet csak bevezetni. Vagyis nem tudom most mi az ajánlás, akkor 2 év volt.
Egyszerűen megoldottuk, a férjem elkészítette, megették és kész. Néha esznek, a gyerek is szereti. Én undorodom tőle, de ezért nem fosztanám meg a gyerekeket bármilyen ételtől is. A hal meg tényleg egészséges is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!