Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mikor kaphat a kisgyerek...

Mikor kaphat a kisgyerek először csokit?

Figyelt kérdés

Kisfiam 1,5 éves, és nasit szokott kapni (müzli szelet, tejszelet, puding, gyümölcsjoghurt, stb), házi sütit, tortát is alkalmanként, de csokit még sose evett. A család kérdezgeti, hogy mikulásra, karácsonyra kaphat-e már kis csokit, de én korainak tartom. Így is elég édeset eszik. Másrészt túl szigorú se akarok lenni.

Ti mikor adtatok először a gyerkőcnek csokit?

2023. nov. 22. 14:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
84%
Másfél éves a fiam, eddig 2x kapott 2 falat csokit, úgy egy hónapja először.
2023. nov. 22. 14:03
 2/12 anonim ***** válasza:
88%
Nálunk 2 éves kor után kapott, húsvéti csokiból. Azóta (nem sokára 4) nagyon max heti 1-2szer kaphat Kinder csokit. Napi szinten nem része az életünknek az édesség. Egyébként kérne egy nap akár többször is. De azért vagyok az anyja, hogy határt szabjak.
2023. nov. 22. 14:12
 3/12 anonim ***** válasza:
37%
Amikor megírta a leckéjét.
2023. nov. 22. 14:17
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

3as! Ez hatalmas!🤣

2 éves kor körül. Fog még eleget cukrot enni...

Én úgy voltam, minél később, viszont egy egy alkalom belefér sztem. Ilyen Mikulás, húsvét, szülinap...

2023. nov. 22. 14:20
 5/12 anonim ***** válasza:
90%

Nem tudom milyen tejszeletet meg pudingot kap, de szerintem ha azt kap a csoki már mindegy.

Én amúgy ilyen nagy %-os csokitartalmút lazán adok neki (80+), mi is azt eszünk csak.

2023. nov. 22. 15:44
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Pudingot,tejszeletet kapott,ami ugyanúgy tiszta cukor, akkor egy kis csokitól mi baja lesz?
2023. nov. 22. 15:46
 7/12 anonim ***** válasza:
70%

Nagy ritkán és kis darabot 2 éves kora körül már kapott, ugyanez áll a többi édességre is.

Szerintem jelen helyzetben nem magával a csokival van a gond, hanem, hogy ha csak simán azt mondod, hogy lehet, mikulásra nagy eséllyel töménytelen mennyiségű, de nem feltétlenül jó minőségű (pl. tejbevonó) csokimikulást és hasonlókat fog kapni. Érdemes lenne a rokonsággal megbeszélni, hogy keveset, de jó minőségűt hozzanak, bár sokaknál ami drága, az a jó minőségű és akkor még sok pénzt is költöttek rá.

Nálunk is van, akitől marha sok csokit, cukros mindenfélét kap a 2,5 éves gyerekünk. Bevallom őszintén, ennek egy jó részét el szoktam sikkasztani. Így is folyton pörög, ráadásul elég jól táplált, még úgy is, hogy kevés édességet kap tőlem.

2023. nov. 22. 16:03
 8/12 anonim ***** válasza:
52%
Mikulásra tőlünk fog kapni 1 db kisebb fajta csokimikulást (meg narancsot stb.). A rokonok jobb, ha nem adnak, mert annyi túl sok lenne egyszerre. Én a sok kicsi elvét követem az édességnél: minden nap van, de icipici. Pl. 5 szem francia drazsé.
2023. nov. 22. 16:16
 9/12 babyboom567 ***** válasza:
100%

A puding, tejszelet, müzliszelet(cukorsziruppal van összepréselve),konkrétan tiszta cukor, szóval nem értem mi a baj a csokival?

Komolyan kérdezem, kifejthetnéd az álláspontodat.

2023. nov. 22. 17:37
 10/12 babyboom567 ***** válasza:

A kinder tejszelet konkrétan 9,52 gramm szénhidrát, amiből 8,26 gramm a cukor.(diabéteszes kisgyerekem van,mindent számolnunk kell,de mondjuk ezt már pont nem eheti a cöli miatt)

Egy felnőtt 6 gramm finomított cukrot ehetne meg 1 nap, és összesen kb 160-200gramm szénhidrátot.

Illetve kb minden feldolgozott,konyhakész termék tele van cukorral, az uborkától kezdve, a milánói szószig,a gyümölcslevektől a mustárig.Kb abba nincs cukor,amit otthon készítesz,és nem teszel bele.

2023. nov. 22. 17:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!