Cumisüvegből megeszi, kanállal nem?
"csak a kanalazásból nyelés nem megy még neki."
Nem egyértelmű? Ez azt jelenti, hogy KORAI!
Tömheted ugyan cumiból, de minek?
Nem az ízek bevezetése a cél, hanem hogy megtanuljon enni.
S ezzel bizony semmivel nem lesz előrébb, mint az, akinél a szülő megvárja, míg normálisan elfogadja.
"és még működik nála a nyelvkilökő reflex"
De nem elnyomni kell és "más" technikával kicselezni. 🤦
Hanem felismerni, hogy nem érett a hozzátáplálásra.
Drága a tápszer vagy mi van?
Tápszeresnél is 6 hónap a minimum ajánlott kor a hozzátáplálás elkezdésére.
És ez minimum.
Nem kell kötelezően akkor se.
Vannak gyerekek akik csak 7-9 hónapos kor környékén érnek meg a hozzátáplálásra.
A gyümölcsökben pedig semmi plusz nincs a tápszerhez képest.
A tápszer teljes értékű, kizárólagos táplálásra készült. Csak azért "szoktatjuk le" idővel róla, mert unalmas lenne egy életen át egy ízt érezni, illetve ha nem ragunk elsorvadnak a fogaink/ínyünk. Nem azért, mert ne táplálná x kor után megfelelően.
4 hónaposan kezdtük almával. Az első etetésnél már láttam még nincs rá felkészülve. Ugyan azt csinálta mint a te babád kiköpte, nem akart nyelni, "rágni".
Nem erőltettem eszembe se jutott volna cumisüvegből adni neki ételt. Ugyan úgy nem mint ahogy vízet is csak műanyag pohárból kapott. Nem akartam erre szoktatni.
2 hét múlva mikor nagyon kalimpált már érte megpróbáltam és azóta rendesen eszik.
Várj egy picit ha látod hogy tényleg érdekli majd akkor próbáld meg (pl. Kalimpál a kajádért, cuppog, stb..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!