Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Minden egyes fűszert, gabonát...

Minden egyes fűszert, gabonát bevezettetek?

Figyelt kérdés

Őszinte leszek… A hajamat tépem.

A védőnő szerint mindent 3 napig kell bevezetni. 8 hónapos a kislányom, szinte sehol sem tartunk, mert mindent 3 napozunk.

Oké, zöldségek, húsok, gyümölcsök, allergének menjen a 3 nap, de minden egyes fűszert, vagy minden egyes búzafélét külön 3-3 napig kell bevezetni?!

Olvastam, hogy csak nálunk van ilyen szigorú ajánlás, külföldön nincs.

Segítsetek, ennek van tudományos alapja, fontos, hogy így csináljam, tartsak ki, vagy a bazsalikom mehet a kakukkfűvel?

Köszönöm.

2023. szept. 11. 22:03
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Jézusom, dehogy. Elkezdtük a kóstoltatást, bevezettük az allergéneket, aztán ahogy elkezdett darabosat enni úgy ette, amit mi. Fűszerekkel, mindennel együtt. Csípőset nem adunk neki. Külföldön semmilyen ajánlás nincs, itt is csak azért kell, mert bizonyos rétegek, azt hiszik lehet pörkölttel kezdeni.
2023. szept. 11. 22:10
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan már, senki nem csinálja így. A védőnőnek mondd amit hallani akar. Fűszereket egyáltalán nem vezettem be.
2023. szept. 11. 22:12
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan dehogy, 10 éves lenne mire mindent bevezetnél. Védőnő baromi elavult, te pedig csak bólogass neki és csináld ahogy jól esik. 3. gyerekemet nevelem, de soha nem vezettem be 3 napig semmit. Minél előbb be kell vezetni mindent és akkor kevesebb eséllyel lesz allergiás.
2023. szept. 11. 22:25
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem, csak a leggyakoribbakat. Mi sem kóstoltuk meg a világ összes alapanyagát ennyi idősen. Sőt! Pl. datolyaszilvát, avokádót, koriandert, kuszkuszt stb. még sorolhatnám...felnőttként ettem először. Mégsem lettem allergiás egyikre sem.
2023. szept. 11. 23:31
 5/9 anonim ***** válasza:
45%
2023 van, nem ertem, hogy lehetsz ilyen buta mar ne is haragudj ??
2023. szept. 11. 23:35
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
A brutál allergén földimogyorót vezettem be így, meg az olajos magvakat, minden mást lazán. Volt hogy többfélét egyszerre. Nem allergiás a család, nem is értem ezt a három napos bohóckodást. És csodálkoznak hogy válogat a gyerek, hát meg sem tud rendesen ismerkedni az ízekkel az érzékeny időszakban.
2023. szept. 12. 01:55
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
A lányom 8 hónaposan már szinte mindent evett.
2023. szept. 12. 02:30
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Soha, semmit nem vezettem be 3 napig.
2023. szept. 12. 07:05
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy, ez a 3 napozás akkora bődületes hülyeség, hogy én magam is elmosolyodtam, mikor a védőnő magyarázta. Csináld ahogy jól esik. Gondolod a korábbi évezredek emberei táblázazokkal rohangálva etették a babákat?

Szerintem nagyon maximum a durván allergizáló ételek esetében van értelme. De pl tejnél semmiképp, mert ha allergiás azt 2 hét múlva fogod kb rebdesen észre venni, az elég alattomos.

2023. szept. 12. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!