4 hónapos baba, bébi ital?
Lányom 4 hónapos, ma kapott elsőnek őszibarackos bébi italt (4hós kortól), 30 ml meg is ivott egyből, ízlett neki. Nem mertem többet adni.. nincs rá írva egy nap hány ml/ hányszor ihat
Tudnátok ebben segíteni?
Mindenki saját dolga mit ad,mit nem ad a gyerekének. Viszont az sajnos tényleg igaz,hogy amelyik gyerek gyümölcsléhez szokik,nem fogja meginni a vizet. Van ismerősöm,aki csak ilyesmiket adott, most pedig esélytelen már mással itatni. 4 hónaposan nekem se ivott vizet, sőt 6 hónaposan is pár korty. Nem adtam fel, kínáltam rendszeresen. Aztán egyszer csak ivott, azóta imádja a vizet,most napi 3 dl-t már megiszik,pedig még 6 hónaposan is 5-10 ml HA volt. Én úgy voltam vele nem adom fel,nem adok se cukrosat se mást,kínálgatom, próbálgatom másból, pohár stb.
Ezt csak jószándékból írom,te dolgod természetesen. A másikhoz nem tudok sajnos hozzászólni,mert én az érettség jeleit figyelve kezdtem el a hozzátáplálást,ami 6 hónaposan volt meg. Gondolom nálatok hamarabb megvan az érettség jele akkor ezekszerint, stabilan tartja magát,stb.,nincs nyelvkilökő reflex,ilyesmi. Azt nem tudom ha hamarabb van kezdve mi a szabály,vagy hogy van,mit lehet mit nem.
Amúgy nekünk is bukós baba volt és csendes refluxa mellé. Rengeteget evett is,olyankor még jobban bukott. Nekünk sűrítés, pozícionálás, többszöri büfiztetés,stb. praktikákat javasoltak dokik,a bevált tápszert nem váltották emiatt le. Viszont más tünet kapcsán kiderült a tejfehérje allergia, a mentes tápszer óta a reflux is megszűnt, bukás is. Valószínű attól volt már ez is. A székletét megfogja időnként,pedig már nem sok tápszert eszik,de sajnos a mentes tápszerek között sok ugrálás nincs. Viszont két hetente váltogatni tényleg erős.:/ Nekünk is meg kellett szokja az új tápszert. De ezekszerint orvosa válogatja.
31# voltam
Kedves #32, attól még hogy a Te gyereked zabálni szokott, az enyém eszik :)
#33 köszönöm :)
Olyan durva, hogy valaki ennyire tudatosan a rosszat teszi a gyerekével, és még poénkodik is rajta... Ilyennek szülni, akit már 4 hónapos babánàl nem érdekel, hogy normális, jó étkezési szokásokat alakítson ki, hanem tolja bele már ilyen korán tök feleslegesen a gyümölcslevet, hogy később ne is akarjon vizet inni szerencsétlen...
Nem tudom, miért tesztek szándékosan rosszat, ennyire nem szeretitek azt a gyereket, ennyire mindegy az egészsége?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!