Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 4 hónapos baba, bébi ital?

4 hónapos baba, bébi ital?

Figyelt kérdés

Lányom 4 hónapos, ma kapott elsőnek őszibarackos bébi italt (4hós kortól), 30 ml meg is ivott egyből, ízlett neki. Nem mertem többet adni.. nincs rá írva egy nap hány ml/ hányszor ihat

Tudnátok ebben segíteni?

2023. jún. 5. 13:55
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
92%

Mindenki saját dolga mit ad,mit nem ad a gyerekének. Viszont az sajnos tényleg igaz,hogy amelyik gyerek gyümölcsléhez szokik,nem fogja meginni a vizet. Van ismerősöm,aki csak ilyesmiket adott, most pedig esélytelen már mással itatni. 4 hónaposan nekem se ivott vizet, sőt 6 hónaposan is pár korty. Nem adtam fel, kínáltam rendszeresen. Aztán egyszer csak ivott, azóta imádja a vizet,most napi 3 dl-t már megiszik,pedig még 6 hónaposan is 5-10 ml HA volt. Én úgy voltam vele nem adom fel,nem adok se cukrosat se mást,kínálgatom, próbálgatom másból, pohár stb.

Ezt csak jószándékból írom,te dolgod természetesen. A másikhoz nem tudok sajnos hozzászólni,mert én az érettség jeleit figyelve kezdtem el a hozzátáplálást,ami 6 hónaposan volt meg. Gondolom nálatok hamarabb megvan az érettség jele akkor ezekszerint, stabilan tartja magát,stb.,nincs nyelvkilökő reflex,ilyesmi. Azt nem tudom ha hamarabb van kezdve mi a szabály,vagy hogy van,mit lehet mit nem.

2023. jún. 5. 17:32
 32/37 anonim ***** válasza:
74%
4 hónapos gyereknek még vizet innia sem kell, nemhogy 2-3 kortynál többet. És nem a gyümilétöl lesz disznó, hanem attól, hogy ahol ez az értékrend, mint nálatok, tipikusan ott zabálnak a gyerekek cukros brióst a kakaó mellé, meg dörmit napi háromszor.
2023. jún. 5. 17:44
 33/37 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy nekünk is bukós baba volt és csendes refluxa mellé. Rengeteget evett is,olyankor még jobban bukott. Nekünk sűrítés, pozícionálás, többszöri büfiztetés,stb. praktikákat javasoltak dokik,a bevált tápszert nem váltották emiatt le. Viszont más tünet kapcsán kiderült a tejfehérje allergia, a mentes tápszer óta a reflux is megszűnt, bukás is. Valószínű attól volt már ez is. A székletét megfogja időnként,pedig már nem sok tápszert eszik,de sajnos a mentes tápszerek között sok ugrálás nincs. Viszont két hetente váltogatni tényleg erős.:/ Nekünk is meg kellett szokja az új tápszert. De ezekszerint orvosa válogatja.

31# voltam

2023. jún. 5. 17:46
 34/37 A kérdező kommentje:

Kedves #32, attól még hogy a Te gyereked zabálni szokott, az enyém eszik :)

#33 köszönöm :)

2023. jún. 5. 17:52
 35/37 anonim ***** válasza:
58%
Még, kérdező, még :D
2023. jún. 5. 18:32
 36/37 anonim ***** válasza:
88%

Olyan durva, hogy valaki ennyire tudatosan a rosszat teszi a gyerekével, és még poénkodik is rajta... Ilyennek szülni, akit már 4 hónapos babánàl nem érdekel, hogy normális, jó étkezési szokásokat alakítson ki, hanem tolja bele már ilyen korán tök feleslegesen a gyümölcslevet, hogy később ne is akarjon vizet inni szerencsétlen...

Nem tudom, miért tesztek szándékosan rosszat, ennyire nem szeretitek azt a gyereket, ennyire mindegy az egészsége?

2023. jún. 5. 18:35
 37/37 anonim ***** válasza:
83%
Lehet tejallergiás ezért volt fontos és az bizony okoz székrekedest is és 2 hét nem elég míg megszokja. 4 hónaposan nem kell még neki víz vagy étel mindenki jól írja. Térjetek át tejmentes tapszerre és várjatok min 4 hetet. 5 hónaposan lehet még a tápszeres babát is hozzátáplálni. Azért kakil kétszer mert a bele még nem tudja megemeszteni így átmegy rajta,ami mondanom sem kell nem tesz jót neki.
2023. jún. 5. 18:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!