Félek bevezetni a mogyorót! Más is volt így ezzel?
11 hónapos a kislányom, még nem kapott semmilyen mogyoró vagy diófélét. Tudom, hogy az a legújabb ajánlás, hogy bármikor be lehet ezeket vezetni, de annyira félek, hogy csak húzom -halasztom a dolgot.
A családban van mindenféle asztma, allergia. Anyósom is ezer dologra allergiás volt, nekem is vannak allergiáim.
A legnagyobb baj, hogy a kislányom is allergiás valamire (bőrtünetei vannak), csak senki nem jön rá, hogy mire.
És félek, hogy akkor lehet így a mogyoróval is gond lesz, mert mindenhol ezt olvasom, hogy ilyenkor fokozottan jelentkezhet allergiás reakció.
Hogyan tudnám elengedni a félelmem? Mindent apránként bevezettem neki, mindenféle pánik nélkül, de ettől valamiért kiver a víz, még ha csak rágondolok is....
Szerettem volna elvinni komplex allergia vizsgálatra is, hogy kiderüljön mitől van nála gond, 3 helyet kerestem fel magánúton, mindenhol elutasítottak, hogy ilyen pici babát nem szúrnak meg....
A háziorvos meg nem ír ki vizsgálatot, mert majd kinövi, bármi is az.
Ha ennyire félsz, akkor várj még vele. Nem lesz semmi, ha nem adsz Neki mogyorót.
Ha pedig nagyon félsz, beszélj szakemberrel, mielőtt irreális félelmeid lesznek.
Érdemes első körben csak olyat adni, amiben van mogyoró, ha allergiás rá, már ott is kiderül és nem okoz akkora gondot.
Minél később adsz neki, annál esélyesebb, hogy érzékeny lesz rá.
Ha nagyon óvatoskodni akarsz, csak kenj először egy kis mogyoróvajat az almájára. Ha nincs tünet, mehet egy picit több.
Én 1,5 évesen adtam.. 1 èves kor alatt nem..
Nem féltem, de eleve ekcémàs
Én pedig mogyoró intolleranciában szenvedek ( nem kapok sokkot, de rettentően viszketek tőle és pöttyös leszek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!