Mikor fog így darabosat enni?
9 hónapos a delikvens, és kb semmit nem hajlandó enni, ami darabos. Püréből nem eszi a korának megfelelőt, mert darabok vannak benne, és kb kihányja egy az egyben. Volt, hogy leturmixoltam a darabosat, de maradt benne egy fél milliméteres darab, megérezte, onnantól kezdve nem kellett, csak üvöltött.
Próbáltam villával törni, nem kellett.
Pár hete próbálkozunk a falatkákkal, de az sem kell. Nagyon nagyon ritkán a szájához érinti, de csak fintorog és eldobja. Múlt héten harapott egy mini darabot valamiből, és kb majd' meg akart fulladni tőle, onnantól kezdve megint csak a tálcát verte, és kiabált. Kezemből sem kell, eltolja.
Direkt azt csinálom, hogy leülök én is, eszem ugyanazt, amit neki adok, de semmi.
Eleve nagyon rossz evő, de most úgy érzem, hogy a darabossal sosem fogunk haladni.
Volt itt másnak ilyen problémája? Lesz ebből valaha előrelépés? Eléggé el vagyok keseredve.
Kicsit off leszek, mert nem küzdünk ilyen gonddal, de a kislányomnál az jött be, hogy vagy püré, vagy darabos. Darabos püré nincs, attól öklendezik. Illetve mostmár jobban tudja azt is kezelni, de alapvetően látom rajta, hogy zavarja, ha darabos.
9 hónapos, a pürézést már unja, mire a darabost megeszi viszont megőszülök, így most ígyis-úgyis eszik.
Azt mondod a pépet akkor utasítja el, ha talál benne darabot. Próbáld meg vagy krumplinyomón átnyomni, hogy ne maradjon benne darabka, vagy bébiétel, abban biztosan nincs.
Köszönöm a válaszokat, megnyugtató tudni, hogy nem csak mi küzdünk ezzel!
Amúgy a pépeket nem csak akkor utasítja el, ha darabos, amúgy is rosszevő. Se pép, se tápszer, se darabos. 4 hónapos kora óta egy merő küzdelem az evés téma.
Tudom, hogy a legtöbb gyerek nem szereti a darabos pürét, ezért turmixoltam le, de nem sikerült tökéletesre, ezért volt a balhé.
Általában üveges kaját adok neki, mert akkora mennyiségért, amit megeszik nem fogok pepecselni, hiszen amikor próbálkoztam, az én főztöm sem kellett, szóval nem éri meg.
Azt hittem majd a darabos kaja izgalmasabb lesz neki, mert amúgy tátott szájjal bámul minket, ha eszünk, akár egy almát is, de ugyanúgy küzdelem ez is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!