Közel 5 hós babátok mennyit eszik délelőtt püré féléből? Mennyit esznek, ami már kiváltott mennyiségnek/étkezésnek számít?
5 hónaposan?
1 éves korig HOZZÁtáplálás van, nem kell étkezést kiváltani!
Eszik pürét,utána kap tejet vagy tápszert.
Én 5 hónaposan kipróbáltam, hogy mennyire eszi a püréket (nagyon fogyni kezdett a tejem és kicsit megijedtem), nem erőltettem, csak kóstolgatta. Teljesen változó volt, hogy mennyit evett. Néha egy kanállal szétkent a száján, néha 100 grammot is megevett, de azt nagyon ritkán. Most 8 hónapos, és most kezd rendszeresen megenni egy adag kaját (ami kb 120 g), és azzal tele a pocakja. Az a lényeg, hogy ne erőltesd. Lehet, hogy fárasztó, bosszantó nekiülni a nagy cécónak egy kanál kaja miatt, és aztán a többi meg mehet a kukába, de ez ilyen az elején. Érdemes lehet jégkocka tartóban lefagyasztani egy teljes adag pürét, és akkor lehet könnyen kisebb adagokat kiszedni.
A hozzátáplálás azt jelenti, hogy a fő táplálék a tej, attól, hogy 1-2 étkezést kiváltasz, attól még csak HOZZÁtáplálsz. Azt mondják, hogy egy éves korig érdemes megtartani a reggeli első és esti utolsó étkezést tejnek, a többit ki lehet váltani, ha a baba nyitott rá.
5 hónapos a lányom. 4 hónaposan kezdtük. Imád enni, 1 étkezést kiváltottunk. 10óraira egy fél bébiételes üveggel eszik meg. Ha éhesebb, a 3/4-e is elfogy.
Anyatejes egyébként.
Ezért itt mágján fogok égni 🤣🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!