Anyucik, kérlek ne kövezzetek meg. Van egy 7 hónapos babám, másfél hónapja kezdtük el a Ht. Eddig pürével kezdtük, de nem igazán fogadja el, így hat át térnénk a BLW-re. Nincs még fogunk. Adódik a kérdés, hogy azt eszik a babátok amiket ti?
De a másfél hónap alatt mire jutottatok? Ez se mindegy. Nagyjából végig zongoráztátok pl a gyümölcs, zöldségeket?
Lehet csak nem ízlik neki valami.
Szerintem 7 hónaposan még pici ahhoz, amit ti esztek
3: kérdezd a védőnőnket... szerinte nyugodtan mehet a 6 hósnak a mi kajánk, enyhe fuszerezessel, magyaros fűszerekkel. pl bolognai tésztával, paprikás krumpli, levesek, brokkoli cukkini szinte minden. a k betusokre mondta hogy 8hósan... ráhagytam, majd csinálom ahogy én gondolom, olvastam..
kérdező, a zöldségeket kiveheted a ti ételeitekből, fűszerezés előtt. de nagyobbacskákra hagyd a babának, ne tudja benyomni a szájába, csak majszolgatni.
A blw nem annyi, hogy azt adnak, amit ők esznek.
Ennél azért több "szabálya" van. Pl: feltételezi, hogy a család egészségesen táplálkozik. Nem mekis sültkrumplival tömik.
Megvan annak is a szabálya, hogy mekkora falatokra vágd az ételt.
Amikor a c.asszony "előrágja" az ételt vagy simán körömnyi falatokat töm a gyerek szájába a rántott húsból, az nem blw.
Pürés táplálásról egyébként is csak szünettel szabad átállni, mert ha netalán kiiktattad az öklendezési reflexét a lenyomott kanállal, akkor nem lesz biztonságos.
Fektetve, döntve se szabad etetni.
Olvass utána!
Egyébként a fog hiánya nem akadály.
A fiam 9 hónapos, egy foga sincs, mégis szépen eszik olyasmit, mint kenyér falatkák, pizza széle, babakeksz, párolt répa. El tudja nyomkodni az ínyével.
Mondjuk mi pürézünk alapjáraton, mellé kap általában kóstolót abból, amit mi eszünk. Nem a mi ételünkből turmixolok neki, külön főzök még. De ő annyira nem is esett hasra, amikor pl.a húslevesből vettem ki neki zöldséget. Pedig abban van fűszer, mégse nagyon ette.
Van egy ismerős anyuka, neki viszont mióta kóstolt az ő ételükből a szintén 9 hónapos babája, azóta a sima pürét nem eszi. Csak az ő kajájukat pépesítve.
Gyereke válogatja.
De nem írtad, hogy mi a baj nálatok? Mennyit eszik? Mit eszik? Miket próbáltál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!