Milyen ételek vannak, amiket szinte minden totyogó megeszik?
Az, hogy az a valami egészséges-e, vegyük ki a képletből (+az édességeket)😁 én szerintem mindent lehet kis mértékben, pl. a virsli nem a legjobb, de egy rohanós napon nem okoz kárt vele az anyuka 🤗
Amik nekem eszembe jutottak:
- virsli
- sült krumpli (nem a fagyasztott)
- dínó falatkák
- vajas kenyér
- bolognai tészta
Milyen tuti befutó ételek vannak még?
Köszi 🤗💕
Nalatok befutó, de a fiam pl nem eszi a dínó fasírtot. Meg eleve a hússal hadilábon áll.
Ami nálunk befutó:
Rizibizi
Mac n cheese
Bolognai penne
Héjában párolt újkrumpli
Vanílai pudingos palacsinta
Főtt tojásfehérje
Mostanság csak ezeket eszi meg fixen 😀
Régebben még szerette a sertés vagy marhapörköltet, sertés szeletet, csirkecombot, "tésztalevest" ami amúgy húsleves csak elkezdte utálni a húst ezért tésztalevesnek hívjuk mert a tésztát szereti, halrudi, sültkolbász, pestos tészta stb.
Most itthon csak a fent felsoroltakat eszi. A bölcsiben viszont sokkal jobban eszeik, gondolom a közösség hatása.
Vannak olyan ételek amiket a kicsik kb. 60-70 százaléka szívesen megeszik 😁
Persze attól még a többiek rá se néznek :D
A felsoroltak azok, amit az egész világon gyerekkajának tartanak. Az összes hotel éttermének "kid's corner"-én ezeket találod.
Nekem viszont az a véleményem, hogy ahhoz hogy ezeket szeresse meg, ezeket is kell adni.
Anélkül hogy ezt adnád, nem fog ízleni a gyereknek.
A nagyobbikom fényevő és extrém válogatós, de ezek közül semmi se csúszott neki soha. Nyaraláskor is fanyalogva nézte a gyerekkínálatot.
Neki a sajtok az egyetlen gyengéje. A chedar, a masdamer, gouda.
A kisebbik jó evő, de neki se ezek.
A másfél évesemnél mindig befutó:
1. Banán
2. Húsleves, főtt zöldség, főtt hús
3. Főzelék (főleg lencse és tök)
4. Virsli
5. Joghurt/krémtúró
6. Kakaó, maci kávé, mézes tej
7. Rántotta
8. Tejbegríz
9. Kölesgolyó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!