Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Miért csak a gyümölcsös...

Miért csak a gyümölcsös ételeket fogadja el a babám?

Figyelt kérdés
Pedig direkt zöldségekkel kezdtük a hozzátáplálást 5 hónaposan, akkor 1-2 kanalat elfogadott azokból is, de mióta nagyobb mennyiségeket eszik, csak a gyümölcs jöhet szóba. Most kezdjük a csirke bevezetését, és a húst is csak gyümölcsökkel pürésítve eszi meg. Zöldségek közül egyedül az édesburgonyát, sütőtököt és a sárgarépát fogadja el, ha keverek hozzá egy kis almát. A főzelékeket azonnal kifújja. Ugyanez a helyzet az üveges és a házi készítésű ételekkel is. Fog ez változni? Volt valakinek hasonló problémája?
2022. dec. 5. 11:43
 1/10 A kérdező kommentje:
7 hónapos egyébként a babám.
2022. dec. 5. 11:44
 2/10 anonim ***** válasza:
16%

Mert az az edes.

Ezert nem kellene gyumolcsot adni az elejen. Meg 7 honaposan is nagyon korai. Miert kell a hust is cukros gyumolccsel keverni ???

Amig tudja, hogy ugyis adsz neki edeset addig nem is fog enni mast.

Mar most elrontod egy eletre az etkezeset.

2022. dec. 5. 11:56
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Fog változni, kínáld a "nem szeretem" ételekkel is. Az édes íz intenzívebb, ezért szeretik jobban. Az üveges kaják elég ízetlenek, az én lányom nem is eszi. Mondjuk ő a kezdetektől fűszerezve kapja az ételt, egyedül a sóra figyelek, és cukrot egyáltalán nem adok neki. Hagyma, fokhagyma, petrezselyem, zeller, stb... Pl a római köményt kifejezetten szereti, valamint a kurkumát is.
2022. dec. 5. 11:57
 4/10 anonim ***** válasza:
71%

Miért baj, ha mindenbe keversz gyümölcsöt? Legalább több vitamin lesz benne. Lányom még 3 évesen sem szereti a tököt meg ilyeneket.

Az elsőre ne hallgass.

Úgy tudod elrontani az étkezését, ha mindig ráerőlteted azt, amit nem szeret, meg ha olyanokat mondasz majd neki, hogy "addig nem kelsz fel az asztaltól amíg meg nem etted ezt". Ha te nem görcsölsz rá az etetésére akkor ő sem fog rágörcsölni.

2022. dec. 5. 12:13
 5/10 anonim ***** válasza:
67%

A gyümölcs is egészséges, gyümölcscukor ide vagy oda.

Vannak olyan nemzetek, ahol sok alapból sós ételt gyümölccsel ízesítenek, nem annyira gyakori a zöldség evés, mégis felnőnek ott is a gyerekek.

2022. dec. 5. 12:24
 6/10 anonim ***** válasza:
87%

Kisfiam ugyanilyen volt, imádta az edeskrumplit, így a zöldséges főzelékeket, mindent azzal kevertem neki. Azzal lecsúszott neki a brokkoli, karfiol, sima burgonya, zeller, és a húst,halat, májat is azzal vezettem be. Ő is jobban preferálta az édesebb ízeket, így hát azt adtam neki. Aztán most 2 évesen mindent megeszik, kedvenc ételei a savanyú hatásúak, mint pl savanyú káposztás ételek, minden zöldség hús savanyúsággal.

Ezzel csak azt akarom mondani hogy nem kell ettől megijedni, a gyümölcs nem ördögtől való, és változhat az ízlése.

2022. dec. 5. 13:05
 7/10 anonim ***** válasza:
84%
Teljesen normális, ösztönösen az édes ízt preferálja az ember. Nagyon sok édeskés zöldség van még: répa, zöldborsó, csicsóka, cékla… stb, ezeket nyugodtan eheti. Ráér még megkedvelni a többi ízt is, még nagyon pici.
2022. dec. 5. 13:18
 8/10 anonim ***** válasza:
80%
Nekem meggyet kellett mindenbe tenni, csak úgy ette meg. Közben az édes gyümölcsöket utálta. Most 1 éves múlt, mindent megeszik szinte, kivéve az édes gyümölcsöt (de cukros sütit simán). Légy türelmes, ez úgyis csak kóstolgatás.
2022. dec. 5. 13:35
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Na, az én gyerekem meg pl olyat nem enne meg, amiben meggy van 🙂
2022. dec. 5. 13:37
 10/10 anonim ***** válasza:
Mert ezt szereti. Az én fiam meg a gyümölcsösöket nem ette, most sem nagy gyümölcs evő. 3.5éves
2022. dec. 5. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!