Miért csak a gyümölcsös ételeket fogadja el a babám?
Mert az az edes.
Ezert nem kellene gyumolcsot adni az elejen. Meg 7 honaposan is nagyon korai. Miert kell a hust is cukros gyumolccsel keverni ???
Amig tudja, hogy ugyis adsz neki edeset addig nem is fog enni mast.
Mar most elrontod egy eletre az etkezeset.
Miért baj, ha mindenbe keversz gyümölcsöt? Legalább több vitamin lesz benne. Lányom még 3 évesen sem szereti a tököt meg ilyeneket.
Az elsőre ne hallgass.
Úgy tudod elrontani az étkezését, ha mindig ráerőlteted azt, amit nem szeret, meg ha olyanokat mondasz majd neki, hogy "addig nem kelsz fel az asztaltól amíg meg nem etted ezt". Ha te nem görcsölsz rá az etetésére akkor ő sem fog rágörcsölni.
A gyümölcs is egészséges, gyümölcscukor ide vagy oda.
Vannak olyan nemzetek, ahol sok alapból sós ételt gyümölccsel ízesítenek, nem annyira gyakori a zöldség evés, mégis felnőnek ott is a gyerekek.
Kisfiam ugyanilyen volt, imádta az edeskrumplit, így a zöldséges főzelékeket, mindent azzal kevertem neki. Azzal lecsúszott neki a brokkoli, karfiol, sima burgonya, zeller, és a húst,halat, májat is azzal vezettem be. Ő is jobban preferálta az édesebb ízeket, így hát azt adtam neki. Aztán most 2 évesen mindent megeszik, kedvenc ételei a savanyú hatásúak, mint pl savanyú káposztás ételek, minden zöldség hús savanyúsággal.
Ezzel csak azt akarom mondani hogy nem kell ettől megijedni, a gyümölcs nem ördögtől való, és változhat az ízlése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!