Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Cukormentes bolti krémtúró a...

Cukormentes bolti krémtúró a babának?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősömmel beszélgettem, és lazán bevágta, hogy ő a cukormentes milli krémtúrót, meg a cukormentes pöttyös rudit (csak a túróját, aminek meg meg semmi értelmét nem látom) adja a 10 hónapos babájának. Nem nagyon mertem vele vitába szállni (szuperanyuka mentalitása van) , de én úgy tudom hogy az édesítőszer még rosszabb mint a cukor. A sok adalékanyagról, aromáról, tartósítószerről nem is beszélve. Én anno hozzátáplálásnál a túrót (nem a rögöset) kikevertem natúr joghurttal meg valamilyen gyümölccsel. Más is adja a babájának ezeket? Vagy ha annyira akarja, akkor inkább már adja egyből a cukrosat? Beszéljek vele erről?

2022. dec. 5. 10:16
 1/9 anonim ***** válasza:
95%
Ha szuperanya mentalitása van, hiába beszélsz vele erről. Nem fogja elfogadni
2022. dec. 5. 10:19
 2/9 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem felesleges beszélned vele erről. Úgyis azt fogja mondani, hogy semmi közöd hozzá. És így is van. Az ő babája, úgyis úgy csinálja, ahogy ő akarja.

Te meg csináld úgy, ahogy szerinted jó. :)

Én se adnék ennyi idősnek édesítőszert. Mondjuk én cukrot se. A lányomnak ennyi idősen túróból, joghurtból a natúrt vettem, és gyümölcsöt tettem neki hozzá. Imádta.

2022. dec. 5. 10:26
 3/9 anonim ***** válasza:
95%

Miért kéne beszélned vele erről? Az ő gyereke, ô dolga, nem az életét veszélyezteti.

Senki nem kíváncsi más kéretlen véleményére, nem tudtad?

2022. dec. 5. 10:27
 4/9 anonim ***** válasza:
94%
Ez hogy jut egyáltalán eszébe valakinek, hogy bele kellene magyaráznia abba, más hogy eteti a gyerekét? Tipikus túlbuzgó-okoskodó anyuka mentalitás.
2022. dec. 5. 10:40
 5/9 anonim ***** válasza:
73%

Az édesítő rosszabb, mint a cukor, de a te kompetenciád a, saját gyereked etetéséig tart. Semmi jogod beleszólni, hogy, más hogyan csinálja, amíg nem kér tőled konkrétan tanácsot.

Én natúr tejterméket veszek, amit itthon ízesítek gyümölccsel, de nem szólok bele, hogy a barátnőm nesquik kakaót ad a fiának 9 hónapos kora óta, meg nutellát, gyümölcslevet, szörpöt, csokit, stb... Az ő gyereke, az ő dolga.

Mondjuk ő viszont szokott beszólogatni nekem, hogy túlaggódom, meg feleslegesen óvatoskodom a cukorral, de nekem elég, hogy az én gyerekem szívesen eszik, mindent megkóstol, az övé meg sokkal válogatósabb, és alig fogad el valamit. 2 hónap van a két gyerek közt.

A szuperanyuság távol áll tőlem, egyszerűen csak az étkezést próbálom egészségesebb keretek közt megoldani. Szerintem egy évesen ne nutellát egyen kakaóval a gyerekem, de ha másnak ez a jó, csinálja, csak ne szóljon be, mert én máshogy csinálom

2022. dec. 5. 10:42
 6/9 anonim ***** válasza:
90%

Sokan hiszik, hogy a cukormentes=egészséges. Olyat is ismerek, aki kifejezetten a gyerekre hivatkozva főz édesítővel, mert az az elképzelése, hogy az édesítő egészséges. Érdekes eszmecseréink voltak már ezzel kapcsolatban, mert ő az a fajta, aki rá akarja erőltetni az elveit másokra is, mert szerinte csak az a jó, ahogy ő csinálja.

Ő egyébként saját bevallása szerint is édességfüggő, az édesség nála mindennapos alap dolog, "igényli a szervezet", de a gyereket nem akarja a cukorral "elcseszni", ezért használ édesítőszert, veszi az édesítős kekszet, csokit, joghurtot, norbis és szafis péksütiket, édességeket a másfél éves gyereknek. Ha főz, a gyerek adagjába édesítőt tesz. Nem lehet meggyőzni, hogy alapvetően az édességekkel való viszonya a probléma, és nem is annyira a cukor. Neki az édesség fogyasztása a mindennapjai része, ezen meg se próbál változtatni, és mivel neki minden étkezés része az édesség, a gyereknek is azt ad, csak cukormentes változatban.

2022. dec. 5. 11:43
 7/9 anonim ***** válasza:
38%

Sajnos az ilyeneknek hiaba beszelsz. Eleve nem normalis dolog szemettel etetni a gyereket, plane nem egy babat.

De Mo.n ez divik, nem lesz valtozas amig az emberek tobbsege vagohidi mellektermekkel, dormivel, turo rudival eteti az egyre fiatalabb gyereket is 😞

Mondjuk ez meg legyen az o bajuk, hagyd ra.

2022. dec. 5. 12:11
 8/9 anonim ***** válasza:
78%
Jaj, 7, ez a Mo-n ez dívik, annyira gáz duma. Tartózkodtam huzamosabb ideig az UK-ban és a csodálatos Svájcban is, annyi ótvar szeméttel sehol nem láttam még tömni gyereket. Megvan a népesség tetemes hányadát kitevő, lepukkant brit benefites anyuka, aki mind az öt purdéval beállít az Icelandbe, majd az összes kezében ott a cukorral bevont fánk meg a saját márkás enerdzsrink? Genfben chipssel etetik az egész kicsiket is, ha hosszabb a villamosút és ordít a tíz hónapos. Látszik, hogy életedben nem voltál még sehol hosszabb ideig.
2022. dec. 5. 13:27
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy igen, én laktam évekig Németországban, na ott brutál, mennyi szeméttel etetik a gyerekeket. 8-9 hónaposan már napi szinten csoki, cukros péksüti, üdítő.
2022. dec. 5. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!