BLW-s anyukák! Titeket a védőnő, család támogatott?
Én védőnő vagyok és igen, támogatom a BLW-t. Utána jártam a dolgoknak hogy abban tudjam támogatni a családokat ami nekik a legjobb.
Én már 5 hónaposan meg szoktam kérdezni melyik irányt szeretnék, mert akkor nem fárasztom őket a másikkal, az általuk választott vonalhoz igazítom a kiadott szakirodalmat és a beszélgetéseket.
De miért kell ebbe egyáltalán belemenni? Tök felesleges, mindenre mondjad, hogy igen, persze, úgy csinálod, aztán otthon teszed, amit jónak látsz.
Én is csak bólogattam azon a kéthavi egy találkozáson, tudod, ki áll le velük vitázni meg magyarázkodnim
1: a védőnő mindenre ami úgy végződött, hogy a gyerek eszik boldogan tapsikolt, hogy nagyon jó anyuka, ügyes gyerek.
2: a család nem kérdőjelezett meg soha semmiben.
3: ha bárki is negatívan állt volna hozzá, azt is leszartam volna, nem az ő gyerekük.
A családomban minden mostanában született gyerek körül szívás volt a hozzátáplálással. Mi is hagyományos módon kezdtük, a vége 2 hónap szenvedés és kétségbeesés volt, hogy a gyerek már soha nem fog megtanulni enni. Több püré landolt a falon, vagy a ruhámon, mint a gyerek gyomrában. Szóval amikor meguntam és utánaolvastam neten egy kicsit a dolgoknak és elkezdtem a falatkás táplálást, akkor utána mindenkit csak az érdekelt, hogy hogy az istenbe oldottuk meg a gondokat röpke két nap alatt.
A védőnőt sem érdekelte a módszer, ahogy az orvost sem, csak és kizárólag azt nézték, hogy a gyerek eszik-e rendesen vagy sem.
Más véleménye meg egyáltalán nem érdekel, de nem csak ebben, másban sem. Nagyon sok olyan dolog van a baba körül, amit végül az oldott meg, amikor nem a szokványos és hagyományos felfogást követtük, hanem alternatívához nyúltunk, mint a blw, vagy saját kútfőből a saját ösztöneinkre hallgatva oldottuk meg a problémát a férjemmel. Szóval nem érdekel más véleménye, amíg működnek nálunk a dolgok és semmilyen negatív következménye nincsen sem a gyerekre, sem a családunkra nézve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!