A védőnő ellenjavallja a blw T, hallgassak rá?
A védönönek fogalma sincs a témáról!
A babák NEM nyelik le egyben a falatokat, már csak azért sem, mert nem kis falatokat kell nekik adni, hanem nagyobb, de puha darabokat, amiket szopogatnak, ezért nincsenek falatok, és nem nyeli el a nagy darabot.
Normálisan kell csak megfözni az ételeket, hogy a baba meg tudja fogni, egyébként csak feldühíted vele, mivel a baba nem harapja az ételt, hanem - mint minden mást - szopogatja csak.
Az tényleg hülyeség, hogy egyben lenyelik. Tény, hogy nem rágnak a legjobban, de ez az érv eléggé sántít.
Én egyébként mixeltem a blw-t a pürés etetéssel (mielőtt bárki nekem esne, tessék szépen angol oldalakon utána nézni!).
1 pürés és 1 blw-s gyerek után elmondhatom:
Tény: blw-nél látványosabban előfordul, hogy visszaköszön emésztetlenül a falat a pelenkában,
De ez 1, ahogy rutint szerez a baba a rágásban, fokozatosan csökken;
2, a hozzátáplálás akár pürés, akár falatkás, az első hónapokban elsődlegesen a kóstoltatásról kellene szólnia. A fő táplálékot az anyatej/tápszer jelenti 1 éves korig a jelenlegi ajánlásokat követve.
A cél nem az, hogy megtömd és a szilárdból szerezze a tápanyag többségét, hanem hogy megszeresse az evést és minél változatosabb ízekkel/textúrákkal ismerkedjen.
Ettől függetlenül biztosan mondhatom, hogy a blw-s gyerekem több tápanyaghoz jutott, mint a pürés. Mondjuk nem a táplálás módja miatt, hanem mert a blw-s/anyatejes szeretett enni, a pürés/tápszeres nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!