Anyukák, tudnátok nekem segíteni?
Kislányom jövőhét hétfőn lesz 6 hónapos
Tápszeres az elejétől fogva
Már 2 hete is próbálkoztam a hozzátáplálással,de sem akkor,sem most nem akarja elfogadni
Kijött 2 foga 1 hónapja, egész nap 400 ml tápszert evett pár napig
Sem vizet,sem teát,semmit nem akar elfogadni
Félek,hogy ki fog száradni
Súlya semmit nem gyarapszik,ha jó napja van 600 ml max amit megiszik tápszerből,ezért mondta a doktornő,és a védőnő, hogy feltétlen kezdjem a hozzátáplálást...ne hogy baj legyen
De semmit nem akar elfogadni,gyümölcsöt sem,sem zöldséget,sem tejpépet,sem ugy hogy tápszerrel keverem,sem amit én párolok,sem a bolti üvegeset...sem Hipp,Sem Kecskeméti
2.baba...egyszerűen nem akar semmit,ha ki is nyitja a száját, kiköpi,öklendezik
Nem eröltetem,vártam egy hetet,és utána sem volt jobb a helyzet
Próbáljam minden nap a próbálkozást? Vagy megint várjak egy hetet?
Én leginkább a kiszáradástól félek
Jó persze a súlya is aggaszt, 7 kg ami 1 hónapja is ugyanennyi volt...
Szóval tényleg nem tudok már mit kitalálni,kérlek adjatok ötletet
Másik fajta tápszer esetleg?
Nekünk is volt egy időszak, amikor nem ivott. Én kiskanállal adtam a szájába a vizet egész nap. Mondtam neki, hogy muszáj....Ráadásul neki a veséje is problémás volt.
Túl kell élni,kínálgassad. Kitartás!
“egyszerűen nem akar semmit,ha ki is nyitja a száját, kiköpi,öklendezik”
Ez egyértelműen annak a jele, hogy nem áll még készen rá.
Itt szépen le van írva, hogy mik a jelei annak, ha készen all rá, pl. hogy nem oklendezik, és nincs már a nyelvkiloko reflex:
Egyetek együtt, és tegyél elé falatokat abból, amit te is eszel, persze puhább dolgokat, pl. főtt répa, ilyesmi. Hadd ismerkedjen vele, tapogassa meg. Ha megeszi, megeszi, ha nem, akkor nem, egyszer majd csak rákap.
Nem lesz semmi baja, ha most még csak a tapszert eszi (1 éves korig 90%-ban amúgy is tejalapú a fő táplálék) , plusz a hozzataplalas az elején tényleg csak kóstoltatás, nagyobb mennyiséget csak később fog enni nagy valószínűséggel.
Nem lesz semmi baja, ha egy darabig keveset eszik tapszerbol, ez egy ilyen időszak, majd jobb lesz.
Nah igy legyen nyugodt az anyuka
Hivott d.u Doktornő az oltás miatt (Bexsero) hogy egy héttel késöbb menjünk
Kérdezte hogy haladunk a hozzátáplálással
Mondtam sehogy, erre ő, hogy ad beutalót a neurológiára, és keressek fel egy táplálkozási tanácsadót ha 2 hét múlva sem változik a helyzet...
A pufit elfogadná,mert a nővérkéje kezéből tegnap este kivette,elkezdte nyalogatni
Próbáltam darabosat is,ha a szájához emeli,egyből fintorog,és mintha hányingere lenne tőle
Szendvicset ugy eszem,hogy az ölembe van,azért is nyúl,rakná a szájába
Ha a tesója eszik általában ő is ott van velünk,kanálra nyitja a száját,amint bekerül valami már öklendezik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!