9 hónapos fiam egy hete nem hajlandó megenni a pépeset. Mit tehetnék?
Kisfiammal nagyon jól indult a hozzátáplálás, elfogadott azonnal mindent, szívesen is evett.
Egy jó hete azonban “bekattant” neki valami, és 3-4 kanálnál többet nem hajlandó enni, csak a tápszer megy. Ha erőltetem, akkor csak az óriási sírás van, naponta többször. Borzasztó.
Mit tehetnék? Volt már más is így? Teljesen el vagyon keseredve, mert a környezetemben csak jó étvágyú gyerekről hallok.
Kínálj továbbra is, vagy most egy ideig hagyjam teljesen?
Én is a darabosat adnám. Nekem 7hónaposan már darabosat evett mind 2 gyerek
9hónaposan már egyedül csipegettek
Ugyan nálunk más az életkor, de volt hasonló. 4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást tartós cici-sztrájk miatt. Minden rendben ment, szinte mindent elfogadott. Kb 5-6 hónaposan elkezdte elutasítani a pépes kaját. Evett 3-4 kanállal, aztán ennyi. Aztán rájöttem, hogy szívesebben rág a nemlétező fogával. Csócsálta a banánt, a krumplit, répát, stb… csak nem törten össze neki. Most 7 hónapos, néha bepróbálkoztam pépessel, és egyszer csak újra elfogadta. Kb 4 napja újra eszik ilyen formában is. Nem tudom, mi lehetett, de nekünk eddig tartott. A cici ellen még mindig tiltakozik, többnyire csak éjjel fogadja el. De legalább eszik valamit.
Esetleg próbáld meg te is, hogy hasábokban főzöd meg a kaját, hátha jobban tetszik neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!