A lányom nem hajlandó semmit sem meginni, amiben nincs cukor (9 hónapos). Mikor ez változni?
Szia, az én lányom már 4 éves, és hasonló. Tudom, hogy nem én rontottam el, mert a fiam pl. teljesen más, már pici korban megitta a vizet is, nemcsak az édes dolgokat szereti, ételben is megeszi a savanyút, bármit, mindenevő, mindenivó, sok folyadékot iszik. A lányom meg úgy látom édesszájú, és kevés folyadékot iszik magától, ami baj. Mit tudok csinálni? Adom neki a teát, gyümölcslevet, hogy ne legyen szorulásos, és iszik még ízesített ásványvizet, az is jobb mint a semmi. Amióta óvodás, javult a helyzet, mert ott megissza a vizet is, kénytelen, illetve nyári időszakban jobban elfogadja a vizet, limonádét.
Én azt javaslom, hogy főzd neki a megszokott cukros teáját, majd hétről hétre lassan csökkentsd benne a cukoradagot, mindig csak annyit, hogy ne legyen nagy a változás, így lassan hozzászokik a kisebb cukoradaghoz, ezt így fokozatosan csökkentsd le neki, ameddig csak tudod. A másik, hogy megvárnám a vízivással a nyári időszakot, amikor a nagy melegben úgyis szomjasabbak, és akkor szokatnám a vízhez, mondjuk valami érdekes új ivóeszközzel, ami felkelti az érdeklődését, színes, figurás pohár, szívószálas, csőrös poharas valami a megszokott cumisüveg helyett. Remélem, tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!