Mikortól adjak délután is pürét a babámnak?
1 hónapja kezdtük a hozzátáplálást, szerencsére nem válogat, mindenféle püré állagú dolgot megeszik amit be lehetett vezetni a ht elején. Mindig délelőtt eszik pürét.
Az új ízt sinlac pépbe kevertem kis arányban, majd később vagy fordítottam az arányon, vagy pedig a pürét ette magában.
Azt vettem észre, hogy kezdetben 5, most pedig kb. 7-9 óra múlva kakálja ki a pürét. Emiatt nem szeretnék neki még délután adni, mert félek, hogy éjszaka jön rá a kakálás és nem tud tőle aludni. Nagyon nem szeretném ha felkelne rá, mert nagyon megszenvedünk az alvással, ami szerencsére javulni látszik.
KÉRDÉSEM: szerinted mikor adhatok már neki délután is pürét esetleg pépet, hogy biztosan ne keljen fel éjszaka?
Én kb 5 hónaposan váltottam ki a 2. étkezést mind a 2 gyerekemnél. Sosem keltek fel éjjel kakilni.
(Le lehet pontozni, gserekorvossal konzultálva volt végig minden)
Fokozatosan apadt el a tejem, így amikor már nem volt neki elég, az orvos javaslatára (a tej apadása miatt és mert nehezen kakált ezelőtt) ezzel a Sinlac péppel ki kellett váltani egy étkezést és így ehhez keverve fokozatosan vezetni be az ízeket. Ez így jó is volt, de végül kellett a tápszer, olyannyira, hogy azóta elapadt a tejem és már csak azt kap. Napi 6x eszik, abból a 2. a püré.
De a védőnő és az orvos azt mondja, a délelőtti püré mellett adjak neki délután is már 1-2 evőkanálnyit, majd rá tápszert. Mondván, majd megszokja a hasa. Én inkább figyelném még tovább a pelust, mert sok minden 7 óra múlva jön ki neki. Éjszaka ő nem kakál, csak tekereg és még-meg ébred, de óránként ha bántja a hasát valami. És onnan tudom, hogy a hasa miatt, mert ilyenkor reggeli ébredés után kipakolt rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!