Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hogyan lehetne halat, vagy...

Hogyan lehetne halat, vagy más olyan dolgot belecsempészni egy gyerek ételébe, italába, amit amúgy nem enne meg?

Figyelt kérdés

Természetesen arról van szó, hogy volt amikor ette, de jött a hülye válogatás, és már túl egysíkúan eszik. Ha erőltetném, akkor csak azért sem eszi meg.

Milyen praktikák vannak, amivel halat, vagy fontos zöldséget lehetne legalább kisebb mennyiségben bejuttatni?

3 és fél éves a gyerek, de most szörnyen válogat...

2022. máj. 25. 13:52
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Egy pici gyerek nagyon erősen érzi még az ízeket, semlegesen kell főzni neki, lehetőleg fűszerek nélkül.

Ami ételnek magától is erős íze van, az eleve problémás. Ezért szeretik a tésztát is annyira.

2022. máj. 26. 00:45
 12/19 anonim válasza:

Én ezt tettem mindhárommal és bevált:

Édesanyámat gyermekkorában erőszakkal megitatták a forralt tej fölével s ő ezért mindig megszűrte gyemekeimnek a tejét,sőt a hűlés közben keletkezett "bőrt"is gondosan leszedte. Ettől a gyermekeim nem voltak otthon sem elfogyasztani a tej bőrét.

Véznácskák voltak az állandó rohangálásuk miatt.

Egy alkalommal,amikor leszedtem a 2 liter tej fölét,egy tányérban Nestlé kakaót kevertem hozzá,mígnem az habossá vált.

Ők eleinte undorodva figyeltek amint jóízűen kanalaztam az orruk előtt,majd nagyobbik lányom megkért: "Apa! Adj nekem is belőle egy picikét" -Tudod,ez az enyém s te nem szereted.-Igen,de csak a kanál hegyén egy picit!- Kisvártatva engedtem a kérésnek.-Többet adjál apa,mert így nem érzem az ízét!- Adtam neki egy fél kávéskanállal....

Ettől kezdve nekem kellett nekik csokikrémet csinálni a tej föléből.

Hasonló volt a paradicsomlevessel,a spenótfőzelékkel,a tökfőzelékkel s kivétel nélkül minden étellel,amit nem voltak hajlandók meg sem kóstolni korábban.

Egyetlen kivétel volt a birkapörkölt,amit az édesanyjuk,csak csipsszel az orrán tudott megfőzni. Ők is elkezdték utálni a szagát. Erre én nagy boldogságot csaptam! Fantasztikus! Akkor ez mind az enyém!...Végül ráfanyalodtak,amikor megéheztek a déli nutellás kenyértől. A vacsorára elspájzolt birkapörköltemet mind megették...boldog megelégedésemre.

2023. szept. 5. 01:24
 13/19 anonim válasza:

12.Hsz. Jav.

nem voltak hajlandók otthon sem elfogyasztani

2023. szept. 5. 01:26
 14/19 anonim válasza:
62%

Egy törvény a neveléshez:

Amit te nem tudsz jóízűen megenni,ne erőltesd a gyermekedre,mert úgy megútálja,hogy felnőttkoráig útálni fogja.

2023. szept. 5. 01:37
 15/19 A kérdező kommentje:

14: Szép is lenne, ha így állna hozzá az ember. Akkor a gyerek csak üres kenyeret, kiflit, kekszet, stb. enne például.

A kérdés kiírása óta javult a helyzet, de igenis rengeteg ösztönzés, "erőltetés" is kellett hozzá, hogy egyen új dolgokat.

Hagymát, amit nagyobb darabban nem enne meg a gyerek, például egészen apró felismerhetetlen darabokban (aprító gép), majonézes salátában, főételben is már szépen eszi. Kellettek a trükkök is.

2023. szept. 5. 09:29
 16/19 anonim válasza:

Kedves Kérdező!

Elképesztettél!

Te csak üres kenyeret,kiflit és kekszet tudsz jóízűen megenni?!

2023. szept. 5. 18:29
 17/19 A kérdező kommentje:

16:

Kedves Válaszoló!

Elképesztettél!

Nem.

2023. szept. 5. 19:13
 18/19 anonim válasza:

Ha nem,akkor miért válaszoltad a megoldásomra (Amit te nem tudsz jóízűen megenni,ne erőltesd a gyermekedre,mert úgy megútálja,hogy felnőttkoráig útálni fogja.)

ezt:

"Szép is lenne, ha így állna hozzá az ember. Akkor a gyerek csak üres kenyeret, kiflit, kekszet, stb. enne például."

2023. szept. 5. 19:37
 19/19 A kérdező kommentje:
18: most el kellene magyaráznom egy ilyen mondatot egy felnőtt embernek? Inkább nem fogom.
2023. szept. 5. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!