8 hónapos és semmit nem eszik. Hogy lehet így bármit is bevezetni? Mikor lesz végre változás?
8 hónapos lányomnak semmi nem ízlik. 6 hónaposan kezdtük a kóstolást, de ugyanott tartunk még mindig. Mellette csak anyatejet kap (vizet se fogad el). Maximum néhány falatot fogad el, ha valamit nem tart nagyon szarnak. Már kezdem unni és elment a kedvem az egésztől... Komolyan, ha a fejére borítanám a kaját és letakarítanám, hamarabb végeznénk és pont ugyanannyi kosz lenne és belé is ugyanannyi kerülne...
Nagyon fura, mert a fiam tök jó evő volt, ő gyakorlatilag az első pillanattól megevett jóízűen mindent, amit adtam neki. Most meg hiába próbálok finomabbnál finomabbakat adni a lányomnak, semmi. Se az édes gyümölcsök, se a zöldségek... Csak a cici
Én úgy tudom, anyatejes babánál tökéletes a 6 hónap, nekem is ennyit ajánlottak.
Próbálj ki mindenféle adható zöldséget és gyümölcsöt, próbálkozzatok, ha semmi de semmi nem jön be tényleg, akkor én is a védőnőhöz fordulnék
#4-nek abszolút igaza van. Vannak babák, akiknek több kóstolás kell, mire elfogadnak valamit. Lehet, hogy 10-szer elutasítja, de 11. alkalommal megeszi... Egy éves korig teljesen normális,ha az anyatej a fő táplálék a kóstolás mellett. Okos Tímea Kitti jó szakember a témában, érdemes olvasni, követni az instán akkor is, ha a blw módszer nem szimpatikus. A hozzátáplálási tudásanyaga is szuper, van ugyan néhány recept, de inkább arról szól, hogyan nevelj jó evő gyereket, aki szívesen próbál ki új dolgokat.
A 4 hósan elkezdett hozzátáplálás pedig egy elavult baromság.
Van, aki lassan kezdi az evèst. Egy èves korig az anyatejnek kène lennie a fő tàplàlèknak, es mellè kòstolgatbi erdemes.
Segìthet, ha nem görcsölsz rà. (Könnyű azt mondani) Üljetek együtt az asztalhoz, rakj elè ètelt mìg te is eszel, ès hagyd, hogy utànozzon, pròbàlkozzon. Előbb-utóbb megjön a kedve, addig meg nem èrdemes túlstresszelni.
Az elso valaszolo borzaszto buta.
Kerdezo, ne eroszakoskodj a babaval a teste tudja, mikor kell majd ennie.
Detto ugyanez volt nalunk, 1 eves korig meg 90 % ban szopizott csak. 1 eves korig fo etel az anyatej , annak hianyaban tapszer.
Probald esetleg az allergeneket ugy, en pl. adtam epret a kezebe 8 honaposan
(mindent be KELL vezetni 6 honapos kor uttan, kiveve mezet, ez a legujabb allaspont, a magyar rendszer 70 eve elavult ).
1-2 falat eleg beloluk, annyi meg tuti sikerul.
Csak ne stresszeld magad, ne stresszeld ot,ne eroszakoskodj vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!