Hozzátáplálás. Hogyan tovább?
Mi elég gyorsan haladtunk, 2 hét után bevágott már egy fél üveg bébiételt (kb 100 g-ot), szintén 5 hónaposan kezdtük. Én nem spiláztam túl, azokkal voltam óvatosabb a nagyobb mennyiségeket illetően, amikről tudtam, hogy foghatja a hasát, pl. krumpli, alma, répa. Ezeket önállóan nem is adtam először, inkább kevertem székletlazító ételekkel. Bármikor adhatsz húst, sőt minél hamarabb tanácsos, a vasraktárak kiürülése miatt. (Féléves korra kiürülnek a vasraktárak, mondjuk főleg anyatejeseknél kell erre figyelni). Tej, glutén, tojás, olajos magvak, bogyós gyümölcsök bevezetésekor kivártam a 3 napot, akkor nem adtam tényleg mást, és ezeket kis mennyiségben adtam először. Amúgy pl. ha őszibarackot, szilvát jóízűen ette bevezetés utáni második nap, akkor adtam neki, amennyit kér. Minden allergént ajánlatos bevezeti egy éves kor alatt.
Ne tévesszen meg a sok táblázat, hogy mikor mi kell bevezetni, higgy a szakembernek. És főleg figyeld a babádat, neki mi esik jól.
Én sosem kanalazgattam.
Első nap kapott 3-4 kanállal, második naptól amennyit kért.
Mi 4 honaposan kezdtük, 5honaposan már 1 étkezest kivaltottunk.
Akkor jöhet a hús, ha 1 étkezés ki van valtva, nekem ezt mibdta a védőnő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!