Egyedül csinálom a hozzátáplást, csak netről tájékozódok. Szerintetek hogyan tovább? Első gyerekes anyuka. Többi lent
Attól se ijedj meg, ha nem eszik ilyen sokat a babád, mint az elsőnél.
1 éves korug sok baba csak kóstolgat, persze vannak ilyen esetek is, ahol nagyon szépen esznek.
Az én lányom 10 hónaposan még 6-8 szor kért anyatejet minden mellett.
30-35 g szilárd ment le.
Én bevezetés mindig önmagában kezdtem.
Csak alma
Csak barack...
Amikor ezeket ette, akkor kevertem.
Van a neten egy babás oldal ahol van fenn receptkönyvpuT, regisztràlás után tölthető le.
Egyébként most 14 hósan szinte mindent megeszik, kb egy felnőtt adag 1/3-át ( paradicsomot nem, nyers zöldségekkel kísérletezik csak)
Én azt nem értem, hogy hol a védőnőd?!
Mert nálunk a védőnővel pontosan és rendszeresen konzultáltunk és a hozzátápláláshoz is meg mindenhez adott jó tanácsokat, ahogy haladtunk előre.
Pláne első gyerekes anyukának sokat segíthet a védőnő - feltéve, ha rendes....
Szerintem nagyon jó üveges bébiételek vannak (Univer, Kecskeméti) meg 6 hónapos kortól gabonapépes Milumil, amihez csak víz kell, szerintem azokkal kellene első körben próbálkoznod 1-1 étkezést kiváltani nap közben velük és amikor már kezd hozzászokni a pici az új ízekhez, akkor próbálkozni "éles" kajákkal.
De első körben mindenki fintorog attól, amit nem igazán ismer, meg kell majd vele máskor is kóstoltatni! :)
Kerdezo, nezz korul az Ella’s Kitchennel. Nagyon jo konyvuk van a hozzataplalasrol. En amazonon vettem, es az volt az iranyado. Abban leirta a szerzo, hogy minden nap masfele gyumolcsot, zoldseget ajanl, hogy lassa a szulo, hogy allergia fellep-e, majd ha pl 2 heten keresztul minden nap mast kapott, utana mehet a keveres es a nagyobb adag ha a baba igenyli. Nalunk pl ez jott be, illetve, hogy gyumolcs helyett zoldseggel kezdtuk a hozzataplalast.
A health visitorokat meg zaklasd nyugodtan. Azert vannak, hogy segitsenek. Ha van lehetoseged, keresd fel a hozzatok tartozo child centereket, ott is sokat lehet kerdezni es nem kell varni a kovetkezo latogatasra.
(Jaa, Angliában élsz?! Így már más a helyzet és nagyon sajnálom - ebből is látszik, hogy ott sem fenékig tejfel az élet, de nem gondoltam volna, hogy ennyire magára vannak hagyatva az anyák, szörnyű! :(
Akkor Magyarország még mindig jobb. Nincs honvágyad?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!