Elkezdhetem a hozzátáplálást? Más orvosa is ellenzi?
Kisfiam egy hét múlva lesz 4 hónapos.
Két hónapig szoptattam, de aztán kórházba kerültem, két hétig távol voltam tőle, a stressz és emiatt elment a tejem. Lényeg, hogy egy hónapja teljes tápszeres. Jól viseli, fejlődik tőle.
A gyerekorvos ellenzi, hogy ha betölti a 4 hónapot, elkezdjek neki ételeket bevezetni, szerinte várni kell vele még.
Más orvosok hogy állnak ehhez?
Érdekli, hogy mit csinálsz, persze, hogy nézi. Ha pálinkát innál, azt is "kinézné". Gondolom nem adnál neki.
Tud-e ülni, tartja-e magát, ha kozelited a falatot, nyitja a száját vagy inkább kilöki a nyelvével. Ezeket kell nézni szerintem.
Fiam 3 eves lesz holnap, lányom 6 hónapos. Anyatejesek (voltak) megis elkezdtem 4 honaposan velük.
Fiammal amiatt, mert jöttek az idény gyümölcsök, kar lett volna kihagyni. Mellette a kortarsainál jóval nagyobb/nehezebb volt, látszott, hogy a tej mar nem elég neki. Doki nagyon támogatta, a védőnő meg a gyámügyet akarta rámküldeni mert veszélyeztetem.
Lanyom a másik veglet. Ő meg hiába cicizett rengeteget, nem hízott/nőtt úgy. Vele is a doki ajanlotta, védőnő kézzel/lábbal tiltakozott.
Most 6 hónapos, 2 étkezés kiváltva, a súlya/magassága pedig megugrott.
En tápszert a világert nem adtam volna emiatt, ahogy a védőnő akarta.
Minek kell ennyire rohanni? Minek kell egy fejletlen gyomrot terhelni? Nem ráér?
Elég akkor elkezdeni, mikor stabilan tud ülni, megszűnik a nyelvkilökő reflex.
"kinézi a szádból", mert érdekli mit csinálsz, hisz megfigyeléssel tanul. De ez nem azt jelenti, hogy felkészült rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!