Mennyi idő után valtottatok ki 1 étkezést ? Mellette hányszor szopik a baba? Estére adtok nekik valamit a szopi melle ha meg nincs kiváltva a vacsi? Tudnátok irni egy minta étrendet h nalatok hogy alakult az elején ? Elég nagy a katyvasz a fejemben
Blw-s 2hete "váltottuk" ki az elsőt (reggeli), ami annyit takar hogx ezután nem kéri a cicit
Egyébként 14 hónapos☺
nem gáz. Nálunk 4 hónaposan már kapott gyümölcsöt, 1 évesen pedig már csak elalvás előtt szoptattam, mondjuk azt 1,5 éves koráig. 1 Évesen már simán abba tudtam volna hagyni, de én egyszerűen szerettem szoptatni, meg ő is.
Szerintem teljesen OK 1 évesen abbahagyni a szoptatást, jöhet a tesó.
Kérdező, ne nagyon várd szerintem, hogy a babád magától abbahagyja a szopást, ezt neked kell irányítani.
Különösebb szenvedést nem fog okozni, gondolj arra, hogy egyszer mindenki abbahagyja a szopást.
Az orvosi ajánlás az, hogy 6 hónapos koráig kapjon anyatejet, ha tovább csinálod, más, normál kaja mellett, az csak pozitívum.
Igeny szerint csinald, nincs erre szabaly.
Az en fiam egy eves koraig kizarolag, 99 % ban az anyatejet fogadta csak el. Aztan 13 honaposan meg mar mindent evett.
Nem robotok vagy tankonyvek, ugy csinald ahogy keri.
Nálam sem kapott sem cumit sem üveget soha. Kaptam egy listát a védőnőtől, hogy hogyan csináljam a hozzátáplálást, azon rajta voltak a kaják, mit lehet, milyen kortól, mi nem ajánlott. DE neten is találsz bőven infókat.
Márciusi a babám, kb. július-augusztusban kezdtem el adni neki mindenféle gyümölcspépet (barack, alma, kajszi, krumplival, répával, stb), először csak 1 szopizást kiváltva. Utána fokozatosan egyre több minden bevezetve, egyre több étkezést kiváltva.
Nálam nem volt semmi probléma ezzel, a kislányom imádott enni, nagyon jó étvágya volt/van, és szívesen evett majdnem mindent. Ha valamit visszautasított, pár hét múlva megpróbáltam megint. Most már 2 éves lassan, már jó régen gyakorlatilag ugyanazt eszi, mint mi, nem főzök neki külön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!