Mit tegyek ha nem megy a ht? Egyszerűen nem sikerülnek jól a pépek, a baba sem szereti enni. Ht alfabéta vagyok, a gyümölcsöket se eszi a baba.
Ha csak kiosztani jösztok nem olvasom.
Segítséget kérek vagy vki ha volt hasonló helyzetben hogy oldotta meg?
Már egy csomó pépet kidobtam.
Alig van időm és azt is erre töltöm.
Amit a boltba veszek abbol is 2-3 falatot ha eszik jó esetben, de legtöbbször kidobott pénz.
Nem akarok sírni a védőnő előtt mert ha kérdezek -annyira kivagyok már ettől az egésztol hogy - sírni fogok mert annyira zavar hogy nekem ez nem megy és nagyom szegyellném. És rettentően idegesít. Annyi minden összejött most.
Vmi egyszerűen elkészíthető kajákat írjatok .
Estére pl.mit javasoltok?
Egyébként az etetőcumi ilyenkor nagy segítség. Abba bátran bele teheted a gyümölcsöt a főtt zöldséget.
De én is az apró falatokat tudom javasolni.
Vannak babák akik nem vevők a pépekre. Amúgy minél később fogsz neki a darabosnak annál nehezebben fog tudni rágni.
Sárgarépa, krumpli, brokkoli, petrezselyemgyökér, zöldbab, karfiol, édeskrumpli, sütötök, vagy ami éppen még eszedbe jut (megesetleg amit magadnak fözöl), a lényeg, hogy puha legyen, de ne szétfött, és tényleg nagy darabok, amiket meg tud markolni, fogni és kilóg egy része a kezéböl.
Meg lehet tényleg a ti kajátokbol kivéve is, pl. levesböl vagy fözelékböl sürítés elött.
Kenyér/kifli nem feltétlen ezekhez kell, lehet küln étkezéseként is, de adhatod úgy is.
Viszont egyszerre csak kevés fajtát adj elé és csak egy-egy darabot mindenböl, mert különben vagy ledobál mindent, vagy betömi a szájába, ha túl sok darab van elötte.
Nagy lájk mindenkinek a 10nek is
❤️
Régen volt már, 5 éve de én szerettem kitalálni. Parosításokat neten is találsz. Az én fiam pl jó evő lett de 9 - 10 hónapig nem tűnt úgy hogy az lesz. Szóval nem feltétlenül jelent a nehéz kezdés nehéz folytatást. Nekem az a e t parolo nagy segítsegemre volt. Pont kB fél - egy adag lett készen. Én ízeket is csempésztem bele, ami fűszert élhetett, bazsalikom levél pl.
Úgy csináltam hogy volt pár alap mint a krumpli rizs gabona, amit válogattam, hozzá mindig más zöldség. Így egy repaval máris volt 3 féle kaja, meg egy hozzávalóval újabb 3 vagy 6 féle. Ebben a korban a cékla is bejohet nekik.
Lehet, hogy a darabos jobban bejon neki tényleg. Paszternak, repa, fehér répa, cukkini.
Nálunk pl mindent jobban evett ha almát kevertem hozzá. Szomszédnál a banán vált be 😃
Húst pl nagyon kis mennyiségben fogadta el. Viszont tudom, hogy az is hasznosult mert előtte nagyon szorulásos volt.
Kiderült az volt a gond hogy felkellett vágni a nyelvét.
Azért nyelt folyamatosan félre és semmi sem ment ahogy kell-a szopás sem.
Most várom hogy beforrjon neki a heg, gyümölcsöket nem adok és remélem jobban fog enni..
Ötlet mindig jöhet ..
Örülök, hogy kiderült a probléma.
Megkérdezhetem, hogy miért akarsz egy szoptatott babának tejpépet adni? Hisz ott a tejed.
Nyugodtan próbálkozz a pépekkel. Nálunk a sütőtökös krumpli trappista sajttal nagy kedvenc volt.
Mindig jókedvvel kínáld, ne legyél stresszes! Tudom, könnyű mondani.
Én 2 évig szoptattam. Szophatott étkezés után, ha akart.
Hidd el, enni fog előbb-utóbb!
Jégkockaformába lefagyaszthatod a csirkemellet, akkor csak hozzá kell dobni a péphez egyet (persze külön főzd meg).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!