Meddig ajanlott pures etelt ennie?
tiz honapos a kislanyom
Minden fooetelt puresitek neki pl zoldborso fozelek csirkevel tokfozelek husleves zoldsegekkel husival stb
Mindezek melle mindig adok valamit amit a kezevel tesz a szajaba es csipeget fel maganak az etetoszekrol (a puret kanalazom a szajaba)
Olyanokat csipeget mint pl csirkehus cafatok fott krumpli kockak kenyer galacsin fott repa darabok uborka darabkak stb
Egy ismerosom azt mondta hogy nem jol csinalom egy eves koraig csak pureset szabadna ennie mert nem tudja azokat a falatokat feldolgozni az emesztese amiket nem tud jol megragni
Ezzel jol megijesztett igaz ez?
En azt hittem ami a ht tablazatokban van eheti barmilyen formaban csak egye
Rosszul mondta. A hivatalos ajánlás az, hogy ha 6 hónaposan kezdted, akkor 8-9 hónapos kor körül kell elkezdeni a darabost és szépen átállni.
Na most erre vagy vevő a gyerek, vagy nem. Egyik gyerekem még 16 hónaposan is pürézett, másik meg már 8 hónaposan egy az egyben azt ette amit mi, semmit se pürésítettem, pedig még foga sem volt (blw).
Bizonyára nem igaz, hiszen akkor a blw módszer nem létezne. Az én gyerekem pl sosem volt etetve és sosem evett semmit pürésítve, kivéve azt, ami amúgy is pürés.
Köszöni, jól van.
Ha olvasnal a témában:
5, még a felnőttek sem tudnak feldolgozni mindent, gondolj csak a kukoricára, hogy milyen formában látod viszont, hiába rágod meg.
Teljesen természetes, hogy emésztetlenül jön ki a kaja egy része egy csecsemőnél, hisz ez egy érési folyamat és nincs köze a darabossághoz, csak úgy jobban észreveszed.
10 hónapos a lányom és már semmit nem pürésítek neki, maximum villával kicsit széttöröm. Azt eszi amit mi, a püréset el sem fogadja már. Igaz neki már 8 foga van.
3 gyermekem van, de mindegyik különbözően fejlődött. Mindig a saját babád igényeit nézd, hogy ő mit szeret és hol tart a fejlődésben.
Én is folyton megkapom, hogy másnak a 10 hónapos babája bizony már szalad, az enyém meg még most gyakorolja a mászást, de nem érdekel😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!