Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mit csináljak, ha semmiképp...

Mit csináljak, ha semmiképp nem fogadja el a teát a lányom?

Figyelt kérdés

2021. jún. 3. 07:39
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Az én kétéves lányom sem kap teát. Amikor kisebb volt, próbáltam neki adni baba teát, de nem kellett neki. Azóta nem próbáltam és igazából nem is bánom.
2021. jún. 3. 12:44
 12/18 A kérdező kommentje:
Ok. Köszi. Akkor én se
2021. jún. 3. 12:46
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Mikor picit náthás vokt, vettem a kisfiamnak teát. (Milupa, 6.hótól)

Nos első blikkre megitta, de már másnap olyat bukott vissza tőle, amilyet még nem láttam. Ha teát is adtam, az csak Mecsek Baby volt a pocak miatt.

Inkább vizet iszik, azt szereti. 🙂

Szerintem nem baj, ha nem issza meg ☺️

2021. jún. 4. 08:49
 14/18 A kérdező kommentje:
Ok. Köszi
2021. jún. 4. 13:28
 15/18 anonim ***** válasza:
38%

Nem is értem hogy engedhetnek teát adni gyereknek!?

A teában koffein, teobromin, teofilin, és xantin van, az utóbbiak is koffein-szerű stimulánsok. Vizsgára kell készülnie annak a gyereknek vagy mi?

Senkinek eszébe nem jut kávét adni gyereknek, a szinte ugyanolyan hatású tea meg mintha teljesen rendben lenne, én ezt nem értem!

Én felnőtt létemre két bögre feketeteától már olyan szívdobogást kapok hogy már mentőn gondolkozom! És alattomosabb mint a kávé mert később kezd hatni és hosszabb a hatása!

Ez valami tudatlanságból fakadó maradványszokás mint a pálinkáskenyérrel való altatás aminek épp itt az ideje hogy eltűnjön már.

Amúgy ezeket az anyagokat a növény azért termeli mert a kártevő bogarakat megöli, idegméregként hat rájuk, ez a növény védekező rendszere. OK hogy mi ezt kibírjuk és még élvezkedünk is rajta, de ha belegondolsz, rovarirtót iszogatunk! Gyerekbe minek ilyesmit tolni? Pláne hogy még talán aludni sem fog tudni jól tőle.

2021. jún. 5. 16:02
 16/18 A kérdező kommentje:
Te hülye vagy. A tea sokkal enyhébb.
2021. jún. 5. 21:03
 17/18 anonim ***** válasza:
32%

#15 amellett, hogy teát szerintem is teljesen felesleges babának adni, azért nem csak a fekete tea létezik, nyilván nem azzal kínálja a kérdező sem a gyerekét. A kamilla tea például nyugtató hatású (most tekintsünk el attól, hogy azt meg aztán főleg ne adjon senki kisbabának, általánosságban teákról beszélek), a gyümölcsteák közül meg sok van kifejezetten gyerekeknek, amikben semmi koffein/koffeinhez hasonló anyag nincs. Ha téged a fekete tea ennyire felpörget, akkor igyál zöldet, az sokkal enyhébb.

A teázás egyébként egy szuper szokás, ami simán kiválthatná mondjuk a kakaózást (jobb a fogaknak, vércukornak, testsúlynak, stb - már persze, ha nem három kiló cukorral készíti az ember), csak nyilván nem babakorban, de kakaót sem adsz a babának, szóval érted.

2021. jún. 5. 21:24
 18/18 anonim ***** válasza:
29%

Kedves kérdező, szerintem te vagy a hülye. Attól hogy kevesebb van benne még káros. Ennyi erővel sört is adhatnál a gyereknek mert sokkal kevesebb benne az alkohol mint a pálinkában.

Itt egy ANGOL egészségoldal (és tudjuk az angoloknak kicsit fontosabb a teázás mint nekünk) és ők is azt mondják hogy a koffein tartalom miatt 5 éves kor alatt egyáltalán ne adjunk teát a gyereknek! (tea alatt természetesen a tealevélből készült teát értem, amibe a nestea és egyéb cukros vackok is beleértendők)

És később sem jó ötlet mert a tea (különösképp a zöldtea) tannintartalma elvonja a vasat, akár vashiány is felléphet akkor is ha amúgy elég vasat kap a gyerek.

Itt az oldal:

[link]

Természetesen gyümölcsteákra ez nem vonatkozik, de annál is oda kell figyelni mert sok gyümölcstea valójában ízesített feketetea.

2021. jún. 5. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!