Miért nem akar enni zöldséget, és főtt ételt?
1 éves és nem akar rendes ételt enni, ami az én hibám is, mert ha nem eszi meg amit főztem, akkor adok neki olyat amit megeszik. Szerencsére a kedvencei nem egészségtelenek, de nem eheti mindig ugyanazt....
Az összes gyümölcsöt szereti (ami nagyon jó), a tejtermékeket szereti, joghurtot, sajtot, tejfölt, szereti az aszaltgyümölcsös babaműzlit (ezt köztes étkezésnél kapja) illetve a vitaminnal dúsított babakekszet is imádja, de ezt se szoktam neki főételként adni persze, szereti még a kenyeret is magában, és néha megeszi a tojást is.
Akárhányszor főzök azt meg se kóstolja, dobja le a földre, hozzámvágja a kanalat ha kanalas étel, nem szereti a tésztát, rizst, krumplit, se más zöldséget se nyersen, se főzve, se egyben, se pürésízve, se muffintésztába csempészve, se kisütve, sehogy.
Illetve nem eszik húst se.
Volt már többször rakott brokkoli, leeszi a tejfölös sajtot a tetejéről, a brokkolit nem eszi meg, a tésztát megrágcsálja és kiköpi, még pizzát is csináltam neki, leette a sajtot és ment a kukába a többi.
A vicces, hogy ha otthagyom az asztalt, az apjával eszik! Szerintem már érzi rajtam hogy utálok etetni, mert frusztrál hogy nem ízlik neki a főztöm. Full kudarc az egész.
"ami az én hibám is, mert ha nem eszi meg amit főztem, akkor adok neki olyat amit megeszik."
Ezért.
Ha éhes lesz megeszi.
3# zöldet kaptál tőlem mielőtt megsértődnél, én mindig zöldet adok ha kérdésem van.
Azt nem értem, hogy eddig ette, konkrétan a kedvence volt az uborka most meg hallani se akar róla.
Nem sértődtem meg.
De volt itt egy kérdés amikor anyu nem értette a gyerek miért nem issza meg a vizet csak a kubut.
De azért adta neki.
Nálunk csak víz megy szerencsére.
Csak amíg viszonylag egészségeseket eszik, nem tudom erőltetnem kell-e.
Ok, nem eszi a brokkolit meg a zöldbabot, répát, de eszik helyette málnát, áfonyát, körtét, sajtot, joghurtot etc.
Azt se akarom, hogy olyan legyen mint az apja, akire erőltették a zöldséget, és mai napig nem hajlandó azt enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!