Hogyan kell kialakítani, hogy több étkezése legyen a babáknak gyümölcs, zöldség?
Nem csak zöldséget és gyümölcsöt kell neki adni. Általában a tízórait vagy az uzsonnát váltják ki elsőnek. Főzeléket ebédre szoktak adni, zöldség hússal, vagy tésztaétel.
Reggelire még tápszert kap, aztán tízóraira ehet gyümölcsöt, joghurtot, tejpépet, ilyeneket. Ebédre mehet a főzelék. Uzsonna hasonló mint a tízórai, de lehet a neten rengeteg tippet kapni. Aztán vacsira tápszer. Attól is függ, hogy mekkora a gyerek mert az elején nem eszik mennyiséget és lehet evés után kéri még a tápszert. Gyerekeknél nem számolunk kalóriát és egyszerre egy étkezést váltunk ki, értelemszerűen a többi alkalommal még tápszert eszik. Látni fogod, ha nem kér többet, vagyis én látom mert elfordítja a fejét vagy kiköpi. Nagyjából ez a lényeg.
9honapos a lanyom, mostanra kezd kialakulni valamifele rend, eddig akkor adtam neki, mikor oda jutottunk, es lattam rajta, kedve van enni.
Reggel szoptatassal kezdunk, kb 6:30kor kel, utana 8kor reggeli, ez valamifele kasa, zabkasa, buzadara kasa, kukoricakasa+ gyumolcspure. 9:30kor alszik, szopival. 12korul ebed, ez husi+zoldseg, 12:30-13:00 alvas+szopi. 14-15 korul uzsi, ez vagy joghurt+gyumolcspure, vagy reszelt piskota vagy babakeksz+gyumi. Vacsora 18:00 ez ugyanaz mint az ebed, tehat zoldseg+husi. 18:40-19:00pancsi.
19:15 korul alvas, szopival.
Egyelore nalunk igy nez ki. Heti egyszer husi helyett tojassargajat kap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!