Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Ez hogy van a BLW-ben, hogy a...

Ez hogy van a BLW-ben, hogy a gyerek azt eszi, amit a család?

Figyelt kérdés

Benne vagyok egy face csoportban, de nem akarom ott feltenni a kérdést, mert félek feszültséget gerjesztene, de ez ilyen tipikus wtf pont nálam, mert ugye ez az alap hívo szavuk. És ezzel nem is lenne semmi gond, csak utána jön a DE. Ne adj neki ezt meg azt meg amazt. Na most ertelmezesem szerint ha a gyerek azt eszi, amit en, akkor azt eszi, amit en. Ha az meki, akkor azt. Nyilván nem akarom egeszsegtelenul táplálni, tehát nem adok neki olyanokat amik nem neki valóak, tehát ha olyat eszem, kap babyetelt, szépen kanalazza magának. (14 hónapos). Vagyis akkor rögtön nem eszi azt, amit en.

Szerintem így ezzel nincs is semmi gond, de mivel egy csomó mindent eszem, ami nem annyira egészséges és adok neki mást, akkor szembe megyek a “gyerek azt eszi, amit a csalad” mantraval és hányszor el lett mondva ebben a csoportban, hogy BLW-s gyerek azt eszik, amit a csalad. De en nem fogok emiatt cukormentesen és ízetlenül, kevés fűszerrel főzni, de nem gondolom, hogy akkor meg nem blw-s a gyerek csak mert mást eszik. Az en olvasatomban a blw annyi, hogy a gyerek eszik magától nem en etetem. A csoportban meg jön az egyen amit te, de ne egyen cukrot, sót is korlátozottan, teljes kiorlesut se 10 kg alatt stb stb. Magyarán akkor pont ne egye azt amit en 🤣 (mert nem fogok banánnal bohóckodva sütni, edesitot használtam régen, amit a gyerek megint nem ehet, tehát marad a cukor, ami szerintük az ördög eledele, tk pekarut eszem, amit nyilván a gyereknek nem adok, de nem fogok azert fehéret enni, mert ő nem ehet tk-t és adni fogok neki a palacsintabol akkor is ha a lekvarban van cukor) Vagy akkor most hogy van ez?! Amikor en elkezdtem meg olvasgattam, tok szimpatikus volt, a gyerek egyen szépen egyedül, ami tetszik neki és amit ehet. De ha mást adsz neki, mint amit te eszel akkor az nem blw?! Vagy most mi van?

2021. ápr. 2. 12:41
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
Köszi 10-és ezen jót nevettem, hogy te sem kelsz fel 40 percenként szopizni 😂 tényleg nem. En is adok neki tejpepet, en is eszem tejbegrizt pl de ha épp nincs kedvem enni, akkor nem állok neki 2dl-t megfőzni. En ilyen szempontból nem vagyok csoport kompatibilis, de nagyon sok jó ötlet van meg tanács ezért szeretem. Csak néha ezek ilyen tulgondolt dolgok nekem, de nem csak a blw, az iszsz, a szules módja meg egy csomó más is nagyon túl van szerintem ideologizalva sokszor.
2021. ápr. 2. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!