Tényleg csak a gyerek jelentheti a boldogságot?
Mindenkinek más a fontos. Én utálok tanulni komolyan rémálmomban jelenik meg,de muszájból tanultam, nem diploma, de szakmám van.
Nekem a gyerek volt mindig amire vágytam 18 évesen és 20 évesen szültem utána csináltam meg az éretségit meg okjt ami kis gyermek nevelő,sajnos a gyerekektől vettem el az időt. Most 40 évesen élvezem, hogy újra babázhatok és nem kell mással foglalkoznom.
Mindenkinek más jelenti a boldogságot. Neked jelenleg az, hogy tanulsz, nekik a gyerek, nincs ebben semmi különös.
Csak akkor legyen gyereked, ha te akarod!
Szerintem mindenkinek más.
Nekem tényleg a családom a legnagyobb öröm. De simán el tudom hinni, hogy másnak meg más. Nem vagyunk egyformák. Akkor vállalj gyereket, ha szeretnél.
Nem csak a gyerek jelentheti a boldogságot. Persze, sok embernek igen, de vannak más dolgok is az életben, amelyek fontosak: munka, karrier, barátok, utazás, gasztronómia, hobbik, stb.
Csak azért ne vállalj gyereket, mert a rokonaid rád erőltetik, mert abból csak baj lesz. Majd ha úgy érzed, hogy eljött az ideje, tudni fogod és csak akkor vállalj.
Szerintem nincs azzal semmi probléma, ha valaki önként lemond a gyermekvállalásról, amíg azt nem kényszerből teszi, hanem például karrier miatt.
Egy diplomát és 3 nagy tanfolyamot tettem le a fiam szüléetése előtt, mind a 4 akkora boldogsággal töltött el, amit azóta is a szívembe őrzök.
Jól eső érzés.
Én azóta nem tudok tanulni, pedig sok társam gyermek mellett csinálta. Minden elismerem nekik.
A gyermek által okozott boldogságot nem ragozom, mert egyértelmű. :)
Én azt vallom, hogy ami nekünk fontos, az boldogságot okoz. Örülök hogy előtte tanulhattam, most a gyermekemre tudok koncentrálni.
Raertek még, azt tedd amit szívből szeretnél.
Szerintem teljesen mindegy, hogy igazuk van-e vagy sem, mert ahány élet annyiféle életút. És így irreleváns elgondolás, hogy mindekit ugyanaz tesz boldoggá.
Most abban az életciklusban vagy amikor a diploma a siker. Ezt is ki kell élvezni. Majd ha lesz gyereked akkor meg lehet felülírja a boldogságod, de attól nem lesz ez most kevésbbé jelentős pillanat.
Nekem pl. eddigi élezemben az okozta a legnagyobb boldogságot, amikor a férjem bevallotta, hogy szerelmes belém és velem képzeli el élete hátralevő részét. Pedig kaptam diplomát is, volt esküvőm is, lett kutyánk is, most pedig várom a közös babánkat.
De ki tudja, mit hoz a jövő? Nyugodtan éld meg a pillanatokat amik várnak rád, attól nem lesz kevesebb az öröm, ha egyszer a távoli jövőben meg jön valami jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!