Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg csak a gyerek jelenthe...

Tényleg csak a gyerek jelentheti a boldogságot?

Figyelt kérdés
Párommal együtt élünk. Dolgozunk. Mindketten 26 évesek vagyunk. Én munka mellett szeptemberben elkezdtem főiskolára járni. Régi nagy álmom teljesült be ezzel, hogy tovább képezhetem magam. A csaladomban az összes unokatestvéremnek vannak már gyermekei. Mind azt mondják, hogy ha megkapom a diplomát az nem boldogság. Csak a gyerek az igazi boldogság. Ilyenkor mindig rosszul erzem magam. Én még nem akarok gyermeket. Nem vagyok gyerek ellenes. A munkámban is velük foglalkozom. A párommal jól megvagyunk építgetjük a közös életünket. Szeretnénk majd babát, de nem mostanában. Úgy érzem, hogy a csaladom többi tagja nyomást próbal gyakorolni rám azzal, hogy még nincs gyerekem. Vagy tényleg nekik van igazuk?

2021. márc. 31. 22:20
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
23%

Ezt mindenki maga dönti el, de elvileg az "utód nemzés" lenne az egyik lényege az életnek. Ezek a nagy szavak...... De!!!! De, én pl sosem éreztem ennek a súlyát, lényegét... Aztán született egy gyerekem nem oly rég, 5 hónapos lesz lassan. Semmihez sem hasonlítható az az érzés, azok az élmények, semmi sem tudja ezt pótolni, helyettesíteni.

Szóval én nem ítélkezem senki felett, de szerintem ezt meg kell élnie mindenkinek.

2021. ápr. 1. 05:56
 12/14 anonim ***** válasza:
73%

3 diplomám van, mindegyik megszerzése igen nagy boldogság volt, és sokat adott az önértékelésemnek is, mivel egyik szülőm se diplomás, és a 3ból kettőt munka mellett csináltam, szóval büszke vagyok magamra.

Gyereket meg 5 éven belül nem akarok, lever a víz, ha rágondolok.

Kinek mi, nincs egységes boldogság recept. Amúgy a kisgyerekes anyák szoktak irtó boldogok lenni, a hormonbombától, de ez ahogy nő a gyerek egyre kevéssé érvényesül. Én nem látom, hogy minden szülő sugárzóan boldog lenne, már az is jó, ha szimplán elégedettek, és nem panaszkodnak folyton. Persze 10 év után én se ájulok el egyik diplomám tudatától se. A boldogságért pár évente dolgozni kell gyerekkel meg anélkül is.

2021. ápr. 1. 07:17
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
2 gyerek édesanyja vagyok, akik nagyon sok boldogságot adnak nekünk. Viszont! Nem gondolom azt, hogy csak a gyerek jelenthet boldogságot. Mi is remekül megvoltunk a párommal baba nélkül is egy ideig. Éljétek nyugodtan az életeteket és ami fontos, hogy semmiképp ne vállalj úgy gyereket, hogy azt nem teljesen önszántadból teszed.
2021. ápr. 1. 14:02
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkinek más jelenti a boldogságot,nincs igaza a családodnak.Valakinek a munka és a karierr jelenti a boldogságot,valakinek a hobbi stb.Számomra is a családalapitás és a gyerekvállalás lenne boldogság.De Mindenki másképp szeret élni.
2021. ápr. 1. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!