A lisztet meg a darát alaposan kell hőkezelni, vagy elég csak kicsit, ahogy sok babaételes recept írja?
Figyelt kérdés
Úgy tudtam, lehet benne baktérium, ezért legalább 10 percig kell főzni minden ilyesmit. Viszont sok anyukától láttam olyan receptet, hogy csal leforrázza a grízt és hagyja állni, vagy a főzelékbe kis lisztet kever a végén, amikor kész. Csak nekem furcsa?2021. márc. 14. 21:34
2/5 anonim válasza:
Szerinted a baba bőrén nincs baktérium? Elárulom, születése után egy órával már több millió van rajta!
Ha bekapja a kezét, sokezer baxi kerül a szájába. És ez így van jól, így fejlődik az immunrendszer.
3/5 anonim válasza:
Lisztet , daràt azèrt kène tovàbb főzni, mert a bùzatàblàt lepotyogtatjàk a madarak, ès az egèsz ipari feldolgozàsi folyamatban nincs fertőtlenìtès. A madàrkaki nem olyasmi, amivel egy kusgyerek tàpcsatornàjànak immunerősítès jelszava alatt talàlkoznia kène.
4/5 anonim válasza:
A legnagyobb veszély itt nem a baktérium, hanem a lisztártalom!!
Nagyon súlyos betegségeket okoz. Nyugodtan utána lehet olvasni!!
Nem szabad sok lisztet adni.
5/5 A kérdező kommentje:
A Salmonella meg veszélyes E. coli törzsek miatt gondoltam. Úgy látom, 3. válaszolón és rajtam kívül más nem hallott róla.
Kedves utolsó, köszönöm, de tudok a coeliakiáról meg a búzafehérje allergiáról meg sok mindenről, de nem erről kérdeztem.
2021. márc. 15. 20:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!