Tudom nem egészséges, de mi a helyzet a zsírral?
Nem tervezem bevezetni pl zsíros kenyérként vagy hasonló, de múltkor akartam csinálni a nagymamám féle törtkrumplit, amibe ő kevert mindig libazsírt. Meg is vettem, de végül nem használtam, mert nem tudom lehet-e adni babának? Így végül sima tört krumplit kapott az enyémet pirítottam meg zsírral csak.
Nem szoktam egyébként zsírral főzni, ritkán eszünk kifejezetten magyaros ételeket, de néha használom mamám receptjét és ő parasztosan főzött.
Mikortól lehet ilyesmit adni? Nem akarom leterhelni feleslegesen a hasnyálmirigyét meg a máját, meg az epéjét.
Mennyi idős a babád? Neki kis vajat tegyél bele, de ne művajat, hanem
házi vajat.
8 hónapos. Olivaolajat cseppentettem bele neki, és kicsit megpirítottam ahogy mamám.
Viszont próbáltam rákeresni a neten hogy mikortól "adható" zsír egyáltalán és semmi.
Házivajam nincs, nem is tudnék beszerezni.
Én pedig olajjal nem főzök.
Babának az elején amikor csak neki készült az étel, olívát kevertem a pépbe..
Amióta a mienket eszi, azóza házi zsírral eszi, amit eszik.
Egyébként nem főzök zsírosan...
És nemIs kifejezettem magyarosan
Sokkal egészségesebb, mint a napraforgoolaj vagy a margarin. Nyugodtan adj neki, persze mértékkel. És ha néhanapján eszik néhány kockányi libazsíros kenyeret, attol sem lesz baja.
Persze hangsúly a mértéken van.
Végülis senki se tiltakozott a kommentem után, amiben írtam, hogy 8 hónapos, szóval adok neki egy keveset legközelebb.
Nagyon ízlett neki a mama tört krumplija anélkül is, de majd ezután mégfinomabb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!