Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Blw közben nem féltek hogy...

Blw közben nem féltek hogy félrenyel a baba egy nagyobb falatot?

Figyelt kérdés

Nem rég adtam a kislanyomnak egy negyed almát, cuppogjon rajta egy kicsit, alul van már 2 foga. De leharapott egy nagyobb darabot, s elkezdett öklendezni, vörösödni. Nem a puha omlós fajta alma volt, hanem a keményebb (red chief), ha ez számít valamit.

Mégis hogy mertek akkor karikázott répát, vagy egy brokkolit a kezébe nyomni? :D én félek hogy félre nyeli..

2021. jan. 16. 08:28
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
93%
Nyersből is van puha pl. a banàn, barack. De rèpàt főve adtam, almàt meg az elejen nem. Nem volt a kertben omlòs fajta.
2021. jan. 16. 10:02
 12/15 anonim ***** válasza:
87%
Illetve ha eddig pürésen tápláltál hozzá, akkor érdemes 2 hét szünetet tartani mielőtt hirtelen átváltasz a darabosra. Ha eddig letoltad a kanalat a nyelvén és neki csak nyelnie kellett, az úgy tényleg veszélyes, ha mostantól hirtelen meg kéne rágnia a dolgokat. De ha már elég idős, akkor amúgy is a hagyományos hozzátáplálás szerint már ilyen 8-9 hónaposan darabos kajákat kell adni neki, szóval lehet, hogy nem is BLW-ről van már szó nálatok. A BLW-ben tényleg nem lehet csak úgy adhoc nekitámadni a gyereknek akármivel, az alma pl pont hogy kerülendő pont emiatt. Mogyoró méretű és keménységű kaját nem adunk neki szintén, inkább hasábokra vágva, alapból is puha, vagy párolt dolgokat, amiket meg tud fogni, de az ínyével szét tud magának pürésíteni (olyasmiket jellemzően, amiket enyhén megnyomva az ujjaddal is szét tudsz lapítani). Ez a kezdetek. Nyilván ahogy tanul a baba is és te is, belejöttök, úgy lehet előrébb haladni, de csak így nem lehet ezt csinálni, hogy "hallottam, hogy mások egyből darabosat adnak a babájuknak, kipróbálom én is" így nem lehet. Ennek szabályai vannak, máskülönben tényleg veszélyes lehet.
2021. jan. 16. 11:23
 13/15 anonim ***** válasza:
33%
De igen,féltem volna tőle, ezért is nem próbáltam soha.
2021. jan. 16. 13:52
 14/15 A kérdező kommentje:
Hát... Azért elmondom a véleményem, ha valakit érdekel, vagy olvassa. Beléptem a facebook csoportba, utána olvastam meg minden. Nagyon sokan írják, hogy álandóan öklendezik a gyerek, s hány, ezt akár egy hónapon keresztül? Tényleg ez a jó? Hát ne haragudjatok, de ez gáz.. a saját gyerekemet hányatni, mert én így akarom etetni..
2021. jan. 18. 16:52
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha a félrenyelt falatot hatékonyan visszaköhögi, az nem hányás. Itt erről van szó, nem hányásról.

Egészséges gyereknél, akinek nem nyomták el a nyelvkiötlő reflexét azzal, hogy pürével megtömték, működik ez az "öklendezési" reflex, ami véd a fulladástól.

(Halkan írom, hogy pürével is lehet jól etetni, ha megvárod míg maga nyúl/hajol a kanál felé és nem húzod le az ajkán a falatot, hanem engeded, hogy ő húzza le. Így nem cseszed el a reflexet.)

Egyébként nyilván nem mindenkinek való a kezdettől darabos. Pl: egy durván refluxos és mellette hipotón gyereknél, aki még a saját nyálától is képes megfulladni, nem való (ilyen volt az egyik gyerekem),

Illetve allergiás vagy, allergiára hajlamos gyereknek se adnék rögtön komplex ételeket ahogy a BLW-nél javasolják, mert elég szar ügy utólag totózni, hogy a felnőtt recept 20 összetevőjéből vajon mi ütötte ki.

De ettől függetlenül, ha működik, nagyon jól működik és legfőbb előnye, hogy nagyon hamar önállóvá válik tőle a gyerek. Nagyon gyorsan megtanulja, hogy jól rágjon, és ne harapjon túl nagyot.

2021. jan. 18. 17:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!