A Sinlacot miért adjam a babámnak? Van,aki nem adott?
Doktornő írta fel most a 4 hós státuszvizsgálaton, és mondta,hogy 2-3 hét múlva kezdjem el adni neki,és, hogy hogy keverjem be a pürékhez, de a miértjét nem mondta.
Itthon utána olvastam, és tulajdonképpen allergiára és laktózérzekenységre van. Vagy másmiatt is jó a babáknak??
Nálunk nem áll fenn egyik probléma sem egyenlőre,igy nem értem miért kéne ezt adnom neki. Ha kihagyom, később lehet gond belőle?
Miért javasolja ilyen hamar a hozzátáplálást?
Nálunk anno gyarapodás elmaradás volt 7 hónaposan. Amiatt kaptul.
Bármibe teszed emeli a kalóriát.
Nem szerettem, mert jellegzetes íze van, tehát a barack nem barack lesz, hanem sinlac ízű barack..plusz cukrot tartalmaz..
Nem gyarapszik, allergiás, refluxos?
Ha nem, nem kell.
És ilyen korán sem kell bármit is adni. Ráérsz 6 hónapos kor után (!) elkezdeni.
Egyébként első gyerekem kapott sinlac-ot, mert rosszul hízott, refluxos is volt, de még neki is csak 6 hónapos kor felett adtam, miután elkezdtük a hozzátáplálást.
A kisebbik gyerekemnek eszembe se jutott adni, mivel gyógytáp és neki semmi baja nem volt.
Egyébként is rossz ízű, túl cukros, elnyom minden természetes ízt, amihez kevered. Műkaja. Teljesen felesleges rászoktatni, ha nincs ok, azért, hogy később leszoktasd.
2. Vagyok
A 2. Babám egyébként nem kapott.
Helyette natúr gabonával ( 7 gabonás pép) dúsítottam.
Ő a másik véglet.. többet eszik, mint a 1,5 èvvel idősebb tesója.
Egyébként 6 hónapos kor kürül kezdtem mind2 gyereknél a hozzátáplálást
2x próbálkozott a gyerekorvos. A lányom mind a 2x kihányta!
Amúgy iszsz baba volt, nem volt rá szüksége..
De miért is lenne szüksége egy babának darált szentjánoskenyérmagra? Miért??
Egyikük sem evett soha, fiamnál említette a védőnő, hogy HA nem hízna rendesen, akkor lehet Sinlacot keverni a tejpépekhez, pürékhez, de sosem volt rá szükség. Ő már 4,5 éves. Lányom 6 hós, szépen gyarapodik, úgyhogy nála sem jött eddig szóba.
Illetve még olyat olvastam, hogy a nagyon bukós babáknak tesznek egy picit a tápszerbe, hogy sűrűbb legyen, és kevesebb jöjjön vissza.
De "csak úgy" még nem hallottam ilyet, hogy felírnák a babának.
Köszönöm a válaszokat! Meggyőztetek hogy tényleg semmi szükség rá :)
Hízik rendesen, már megtriplázta a születési súlyát. Tápszeres baba egyébként. Nem is refluxos.
Az új ajánlások szerint egyébként 3,5 hónaposan el lehet kezdeni a hozzátáplálást. Sok ismerősöm szült idén, ők mind akkor kezdték Mi még csak kóstolgatunk :)
A 7 gabonás pép nekem is szimpatikusabb, de még rá ér az is szerintem...
El LEHET kezdeni. Persze. Nekem is ajánlotta a doki meg a védőnő, hogy a 4 hónapos igény szerint szoptatott lányommal kezdjem el.
Aztán olyan éretlen volt az emésztőrendszere az almapürére, hogy a szakemberek csak pislogtak!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!