100% anyatejes babánál ki mikor, hogyan vezette be a glutént?
Decemberben lesz 4 hónapos a kislányom, 100% anyatejes. A védőnő azt mondta, hogy a két ünnep között, de legkésőbb a január eleji következő vizitig kezdjem el kóstoltatni vele a reszelt alma levét. Mikor mondtam neki, hogy 6 hónapig kizárólagos szoptatásra készültem, azt mondta, hogy az már nem ajánlott, mert 4-6 hó között be KELL vezetni a glutént az új ajánlás szerint a sok gluténérzékenységgel élő miatt, és azt gyümölcslével együtt szokás.
Én nem szeretném ennyire korán elkezdeni a ht-t, de nem is akarok rosszat a kislányomnak. Mi van akkor, ha kihúzzuk 6 hóig csak anyatejjel, és 6-7 hónap között kezdjük el a gyümölcslevet és a glutént? Mennyire lehet ellentmondani a védőnőnek?
A családban senki nem szoptatott 6 hóig, anyukám, anyósom, nagyszülők is 3 hóig, meg teáztattak minket, aztán tápszer, testvérem babája is tápszeres volt, így ők is 4 hónaposan kezdték a ht-t. Nekem van elég tejem, szépen gyarapodik a kislányom, és szeretném ezt fenntartani.
Köszönöm szépen a segítséget!
Bólogatsz majd neki.
Találgatnak, hogy mitőp van.. 4 éve 1 èves kor körül javasolták a glutént
Most nèhol olvasom 5-6 hó
Fiamnak 6-7 hó közt vezettem be
Lányomnak szintén.
6 hóig a lányom anyatejes volt csak.
Fiam nagyon érettnek tűnt a hozzátáplálásra.
Így 1,5 héttel hamarabb, mint 6 hónapos volt, amikor gyönyörű őszibarackot kaptam nagyszüleimtől, akkor belevágtam..
Én hogy a kecske és káposzta is megmaradjon, a vizit előtti héten kezdeném
Mi a kóstolgatást 5,5 hónaposan kezdtük. Nekünk a védőnő és a gyerekorvos szinten ezt mondta, hogy 4 hónaposan mar adjak neki mindent .
Meghallgattam őket, mosolyogtam. De 5,5 hónaposan kezdtük 1 kanal almalével.
7 hónaposan kezdte a pépes kajákat, addig gyümölcsöt evett naponta/2 naponta.
Bőven ráérsz.
Nekünk glutént szinten 7 hónapos korul kezdtük. De az is lehet kicsit később.
Hallgass a megérzéseidre.:)
Fiam 6 hónapig kizárólag anyatejes volt
6 hónaposan kezdtük almával, répával, sütőtökkel és krumplival.
Kb 3-4 hét után kezdem el a glutént, olyan 7 hónapos kora körül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!